Home Gezin Tussenstop: een pauze voor jongeren en hun ouders

Tussenstop: een pauze voor jongeren en hun ouders

0

Elke jongere kan zijn ouders soms achter het behang plakken. En elke ouder wordt soms gek van zijn slordige, brutale, luie, gamende of opstandige kind. Komt in de beste families voor. Maar soms is het nét even wat erger. Dan dreigt de situatie te exploderen en wordt het onhoudbaar. Op zo’n moment biedt Tussenstop, een nieuw initiatief  van Humanitas Amsterdam, een time-out voor beide partijen.

Bijdrage Hester Aalberts

Tussenstop is er voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar én voor hun ouders. Anja Dijkhuis van Humanitas is projectcoördinator van Tussenstop en licht toe: ‘We willen voorkomen dat de jongere door de thuissituatie op straat belandt. Een tijdelijk gastgezin biedt rust, hulp en een luisterend oor. Zo ontstaat er ruimte om weer met elkaar in gesprek te gaan. Uitgangspunt is namelijk dat de jongere weer terug naar huis gaat. Onder begeleiding van een professional  bekijkt Tussenstop of, hoe en wanneer dat weer kan.’

‘Zonder dit gastgezin was ik zeker weten op straat beland’

Tussenstop is op zoek naar gastgezinnen. Bij de jongeren is geen sprake van verslavings- of psychiatrische problematiek. Overdag gaan ze gewoon naar school of werk. De duur van een verblijf varieert van minimaal 1 tot maximaal 21 dagen. Gastgezinnen krijgen een training en een onkostenvergoeding.

Geïnteresseerde gezinnen kunnen contact opnemen met coördinator Anja Dijkhuis van Humanitas. Ook als je zelf even een adempauze nodig hebt kan je haar benaderen.

Check Humanitas