Home Overzicht Twee vrouwen uit Oost winnen 10.000 euro en gaan op bezoek in...

Twee vrouwen uit Oost winnen 10.000 euro en gaan op bezoek in Suriname

0

Een grote verrassing voor niet één maar twee inwoners uit Oost. De 63-jarige Rosita (l) en haar buurtgenoot Winita (41) wonnen allebei 10.000 euro in de trekking van de BankGiro Loterij. Rosita en Winita waren compleet verrast.

‘Is dit écht waar? Geweldig! Hiervan ga ik mijn zusje opzoeken in Suriname’, zegt de dolgelukkige Rosita. ‘We hebben elkaar vier jaar geleden voor het laatst gezien. Toen fantaseerden we erover om volgend jaar samen haar vijftigste verjaardag in Suriname te vieren. Dankzij dit bedrag van de BankGiro Loterij is dat nu mogelijk! Ik moet er even van bijkomen.

Ook Winita’is uitgelaten: ‘Fantastisch! Hier word ik echt heel blij van! Mijn ouders wonen in Suriname, mijn tweede thuis. Nu we dit hebben gewonnen gaan we heel snel maar weer eens met onze twee kids op bezoek bij opa en oma in Suriname!’

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. In 2018 verdeelde de loterij ruim 74,8 miljoen euro onder 78 culturele organisaties.