Home Groen Twee wilgen in Oosterpark omgevallen. Stichting trekt aan de bel

Twee wilgen in Oosterpark omgevallen. Stichting trekt aan de bel

0
Al eerder vielen bomen in het Oosterpark om.

Het Oosterpark in Amsterdam lijkt op dit moment een gevaarlijk terrein voor bezoekers van het park. Opnieuw er twee wilgen onverwacht omgevallen en geknakt zowel door wortelrot als door stamrot.

Op maandag 30 april viel er rond de middag een grote schietwilg van ongeveer 75 jaren oud en meer dan 17 meter hoog, met donderend geraas naar beneden. Volgens specialisten is de oorzaak wortelrot, ‘geholpen’ door een totaal verzadigde bodem door wateroverlast waardoor alle bodemstructuur verdwenen is. Dezelfde gevaarlijke situatie geldt voor meerdere bomen in het park. Bomen hellen over, staan net in het blad en vangen daardoor veel wind.

Passende maatregelen
Voor de stichting ‘Herstel Oosterpark’ die al enige jaren de renovatie van het park kritisch volgt is de maat nu vol: ‘Wij roepen de gemeente en alle verantwoordelijke autoriteiten op om passende maatregelen te nemen.’ Het gaat om de de veiligheid van bewoners, aldus de stichting – wellicht moet het park deels worden afgesloten – maar er moet iets worden gedaan met de adviezen over de bomensterfte in het Oosterpark.

 

Vorig artikelFrancis Travarez kookt bij ‘My Kitchen is Your Kitchen’ in De Tropen
Volgend artikelOperatie Steenbreek wil groen voor stenen