Home Eten&Drinken Uit eten in het Badhuis

Uit eten in het Badhuis

0

Het Badhuis op het Javaplein was het laatste badhuis dat in 1942 in Amsterdam gebouwd werd. Veertig jaar later kwam aan het douchen een eind. Nu is er een goedlopend restaurant  gevestigd. IJopener keurde de keuken en de inrichting.

Tekst Neeltje Wiedemeijer | Foto Arjen Poortman | IJopener

Toen de functie van badhuis verviel in 1982, was er een tijdlang een uitdragerij gevestigd. Daarna kwam er horeca, wat vanaf de opening jarenlang een doorslaand succes was. Na overname door een andere eigenaar die met een nieuw concept kwam, was een tijd de loop eruit. Toen de huidige eigenaar de zaak tien jaar geleden overnam, werd het Badhuis wederom een succes. Het was toen nog pionieren. Er waren wat snackbars en drie Chinese restaurants in de buurt, maar dat was het wel.

Sindsdien is er veel veranderd, de eetgelegenheden openen in rap tempo in de Javastraat en omgeving. Jammer dat ze ook vaak weer sluiten. Vandaar voor deze aflevering van eten in de buurt even aandacht voor de pionier: Het Badhuis, altijd open, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Het eten is lekker en niet zo prijzig als in veel andere restaurants, en ze blijven.

De inrichting is huiselijk en gezellig. En wat meer is, de klanten zijn even gemengd als het meubilair. Alle buurtgenoten lijken gebruik te maken van Het Badhuis nieuwe stijl. Het terras is, als het weer het even toelaat, druk bezet. De sfeer is losjes en het open haardje brandt. De bediening is prettig en de huiskat is aanhalig. Wat wil je nog meer?

Het Badhuis, Indische Buurt – Javaplein 21