Home Eten&Drinken Uit eten op een bijzondere manier: Kitchen Roulette

Uit eten op een bijzondere manier: Kitchen Roulette

0

Bij Kitchen Roulette bereiden de deelnemers in duo’s één gang. Vervolgens schudt kitchen roulette alle adressen en stippelt voor elk team een unieke route uit langs de keukens van jouw stad. Zo kun je op een avond een voorgerecht hebben in een herenhuis, het hoofdgerecht op de tiende verdieping en het toetje in je eigen magische keuken. Nog voor je je after dinner dip hebt uitgezeten fiets je met alle andere deelnemers naar de after party.duo.

Door Conchita Mejillón Kersten

‘We’re from Australia,’ zegt een van de jongens, terwijl hij een hap van het voorgerecht neemt. Enigszins verbaasd kijken we hem aan. Met de balkondeuren wagenwijd open staan twee Australiërs en een Amsterdams stel in mijn keuken te genieten van een stuk eigengebakken pizza. De blauwschimmelkaas smelt na een klein half uurtje in de oven te zijn geweest, nog wat verder op de tong en er wordt een fles wijn opengetrokken. Mijn keukenmaatje en tevens goede vriend Sander, vraagt de jongens hoe ze er bij zijn gekomen om aan Kitchen Roulette mee te doen. Ze leggen uit dat ze bij Jonas – de bedenker van dit fantastische eetfestijn – logeren en voor deze gelegenheid zijn keuken mochten gebruiken..

‘gado-gado go’
Hans en Cindy, ook deelnemers van deze Kitchen Roulette, vertellen vol trots dat ze gado-gado hebben gekookt en na een kleine route-check komen we erachter dat we niet bij hen zullen eten. Omdat er nog maar weinig wijn over is en we allen op tijd willen komen, oppert Sander dat ‘we’ve to gado-gado go’. Onderweg op de fiets naar de volgende keuken komen Sander en ik twee vriendinnen tegen. ‘Wij zijn aan het Kitchen-rouletten,’ gilt een van de vriendinnen enthousiast. ‘Wij ook,’ gillen we terug.

Liefde voor Peruaans eten
In het huis met het hoofdgerecht komt de grasgroene pasta mooi tot zijn recht op het witte bord. De tafel is sjiek gedekt, maar de gastvrouw Herminia is bescheiden. Na enig aandringen van de vriend met wie ze dit overheerlijke gerecht heeft gemaakt, vertelt ze voorzichtig over haar liefde voor Peruaans eten. ‘Ik ben een restaurant begonnen, hier in mijn eigen huis. Als er een grote groep mensen komt eten, maak ik een buffet en zet ik de tafel tegen de muur.’

Onder de tafel
Dan gaat plotseling de deurbel. ‘Dat is de fotografe,’ zegt Herminia, ‘Zij zou langskomen om wat foto’s te maken’. Als de gastheer naar beneden loopt om de deur voor de laatste gast te openen, duiken wij met z’n allen onder tafel om te verstoppen, net als vroeger bij de schoolreisjes. We zijn iets minder sjiek dan de gedekte tafel, maar dat geeft niets. Het meisje met de camera schiet wat plaatjes en fietst dan met Sander en mij mee naar het nagerecht. Daar aangekomen, eten we dadeltaart met daarin ‘tachtig pakjes boter en 23 kilo suiker’, aldus het brein achter dit goddelijke goedje. ‘Ik ben nog maar net terug van mijn reis, maar ik wilde zo graag meedoen,’ zegt het meisje van wie het huis is waar we zijn.

Iedereen kent elkaar
Het resterende stuk taart wordt meegenomen naar Café Mulder, waar alle deelnemers van de Roulette ten slotte samen komen. Onze twaalf tafelgenoten van die avond hebben op hun beurt ook weer met twaalf anderen aan tafel gezeten en daarom lijkt iedereen elkaar te kennen.

Schuif aan op 28 november! Dan kan jij – samen met een vriend, partner of familielid – op pad langs onbekende keukens van Amsterdam. Jullie hosten zelf één gang en een dag van te voren horen jullie welke dat is. Doe jij ook mee met de laatste Kitchen Roulette van het jaar? Schrijf je gratis in tot en met 26 november.

http://www.kitchenroulette.nl/