Home Overzicht Uitgeprocedeerde asielzoekers nu in Christus Koningkerk

Uitgeprocedeerde asielzoekers nu in Christus Koningkerk

0

Voor de 31ste keer hebben asielzoekers in Amsterdam een pand gekraakt. Uitgeprocedeerde asielzoekers van ‘Wij Zijn Hier’ hebben de leegstaande Christus Koningkerk aan de James Wattstraat gekraakt.

Vorige maand werd een gekraakt kraakpand in Diemen ontruimd. De sfeer daarbij was erg grimmig omdat de vluchtelingen het zat zijn steeds weer naar een andere locatie te moeten verhuizen. De ME kwam er aan te pas om het hek, dat om het kantoorpand staat, open te zagen.

Vraag naar dekens
Nu zitten zo’n vijftig vluchtelingen uit West-Afrika en Soedan in een lege kerk in de Watergraafsmeer. Op Facebook vragen zij om dekens, fleecedekens en matjes om onder matrassen te leggen tegen de kou uit de stenen vloer. ‘Het pand wat we gister geopend hebben is een kerk zonder verwarming en met weinig elektriciteit. Het is hier erg koud.’ Zij hebben die dekens op dit moment hard nodig.

Toekomst kerk
De Christus Koningkerk staat al jaren leeg. Volgens de plannen wordt het gebouw vergroot en veranderd in een boetiekhotel, theater en grand café. De aanvraag voor de vergunning is inmiddels in behandeling bij de bestuurscommissie. Hoe lang de groep vluchtelingen in de leegstaande kerk kan blijven is niet bekend.