Uitreiking van de Theodore Award in Oba Live

0

Oba Live  Tijdens de uitzending van Oba Live van donderdag 23 juni ontvangt Jona Lendering de Theodora Award. Lendering ontvangt de prijs vanwege zijn publicaties over het belang van het ‘klassieke erfgoed’ en voor zijn niet-aflatende strijd tegen de verschraling van onze cultuur. Hij is een hartstochtelijk pleitbezorger van zijn vak ‘de oudheidkunde’ via ‘oude’ en ‘nieuwe’ media, zoals via zijn weblog op mainzerbeobachter.com.

De live-uitzending op donderdag 23 juni begint om 17.00 uur.

De Theodor Award is een jaarlijks terugkerende bekroning voor een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een moedig journalist. Eerdere winnaars waren onder anderen Jelle Brandt Corstius (2009), Midden-Oosten correspondente Judit Neurink (2012), hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas (2013) en filosoof en schrijver Sebastien Valkenberg (2015). De lofrede die bij de prijs hoort wordt uitgesproken door collega-historicus Wim Berkelaar.

Theodor Holman presenteert Oba Live iedere drie weken vanuit de Oba op het  Javaplein. De uitzendingen is ook via livestream te volgen. Daarna kun je het programma on demand terugkijken.

Wil je aanwezig zijn bij deze culturele talkshow? Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom.

Programma met medewerking van Java Bookshop