Home Lezen en schrijven Uitslag eerste ronde verhalenschrijfwedstrijd ‘Schrijf je Straat’

Uitslag eerste ronde verhalenschrijfwedstrijd ‘Schrijf je Straat’

0

De winnaar van de eerste van drie rondes Schrijf je straat is geworden Méland Langeveld met het verhaal Vertrouwd portret. We hopen dat het nog meer mensen aanzet tot het zelf schrijven en inzenden van een verhaal.

Schrijf je straat is de verhalenwedstrijd van Schrijvers uit Oost voor iedereen die schrijft. Behalve korte verhalen zijn ook liedteksten, spoken word en gedichten welkom, zolang de inzending zich maar afspeelt tegen de achtergrond van Amsterdam Oost. Het maximum aantal woorden is 1.000. Ook mensen die niet in Oost wonen kunnen meedoen.

De deadline voor de tweede ronde is 1 maart 2018. Zend voor die datum je verhaal of gedicht naar [email protected] o.v.v. Schrijf je straat. De winnende inzending wordt gepubliceerd in Dwars 199 en oost-online.

De derde ronde heeft als uiterste datum 1 april 2018. Ook van die ronde is de winnaar verzekerd van publicatie in Dwars.

De uiteindelijke winnaar na drie ronden wordt bekend gemaakt in het 200ste nummer van Dwars en oost-online. Hij / zij ontvangt een geldprijs van 500 euro en maakt kans opgenomen te worden in het volgende deel uit de reeks Oost en Meer Oost van uitgeverij Babel & Voss.

Een jury bestaande uit de Schrijvers uit Oost-redacteuren Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg en Jessica Swinkels en Dwars-hoofdredacteur Arie van Tol – zal zich met de grootst mogelijke zorgvuldigheid over de inzendingen buigen. Door inzending verklaar je je akkoord met publicatie, maar mocht je verhaal daarvoor in aanmerking komen, dan nemen we eerst nog contact met je op.

Schrijf je straat is onderdeel van Schrijvers uit Oost, het programma rond schrijvers die wonen en werken in Amsterdam-Oost. Verhalen van Schrijf je Straat-winnaars Simone van Saarloos, Eva Kelder, Roos van Rijswijk, Pieter Olde Rikkert, Derk Fangman, Ebru Akyildiz, Lotte Lentes, Roos Mertens, Tova Lindt, Renée Simons en Nazan Bilen verschenen eerder in de bundels Oost (2013) en Meer Oost (2015) bij Uitgeverij Babel & Voss.

Het winnende verhaal van Méland Langeveld
Check www.schrijversuitoost.nl of mail [email protected]