Home BoekvandeWeek Ulf Stark: ‘Liefde is niet voor lafaards’ en meer…

Ulf Stark: ‘Liefde is niet voor lafaards’ en meer…

0

51 Met de winterse temperaturen en Kerstmis in aantocht is het een mooie tijd van het jaar voor het lezen van hartverwarmende boeken. Deze keer niet één maar een drietal suggesties voor een fijne kerstvakantie.

Het prachtig geïllustreerde Liefde is niet voor lafaards van de Zweedse schrijver Ulf Stark vertelt het verhaal van Fred en zijn moeder die samen de eindjes aan elkaar proberen te knopen terwijl vader naar de Zweedse grens is gestuurd om die te bewaken tegen de Duitsers. Het lijkt erop dat ze Kerstmis met zijn tweeën zullen doorbrengen, maar is dit echt zo?

Een iets spannender maar eveneens sfeervol verhaal is het Winterhuis Hotel van Ben Guterson, waarin de wees Elizabeth noodgedwongen de kerstdagen doorbrengt in het gelijknamige hotel. De onverwachte vriendschap die ze sluit met Freddy en de vondst van een geheimzinnig boek dat meer licht werpt op haar eigen familiegeschiedenis, maken deze Kerstmis extra bijzonder voor haar.

Een kookboek mag uiteraard niet ontbreken. Culinair winterdagboek van Nigel Slater is een absolute aanrader voor iedereen die van deze periode van het jaar houdt. Het zeer fraai vormgegeven boek bevat niet alleen feestelijke recepten, maar ook mooie winterse anekdotes en tips voor bijvoorbeeld het versturen van de kerstkaarten en het uitzoeken van de ideale kerstboom.

Aldus Nigel: “\’Voor mij is Kerstmis het hart en ziel van de koude maanden, de bekroning van de winter, een feest van genieten en geven. Maar uiteindelijk zijn het gewoon een paar dagen in het midden van het seizoen. Drie maanden van ons jaar waarin we elkaar warmte bieden, welkom heten en iets goeds te eten voorzetten.’

Merry Christmas!

.
Liefde is niet voor lafaards is geschreven door Ulf Stark, vertaald door Edward van de Vendel en verschenen bij uitgeverij Querido.
Winterhuis Hotel is geschreven door Ben Guterson, vertaald door Imme Dros en verschenen bij uitgeverij Leopold.
Culinair winterdagboek is geschreven door Nigel Slater en verschenen bij uitgeverij Fontaine.

Sharon Perlee is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145.