Home Overzicht Uli Jon Roth van de Scorpions op podium Q-Factory

Uli Jon Roth van de Scorpions op podium Q-Factory

0

Meestergitarist Uli Jon Roth kennen we natuurlijk als de iconische gitarist van The Scorpions. Hij schreef mee aan de eerste vijf albums van de band, waaronder de legendarische platen ‘Virgin Killer’ en de onovertroffen live-plaat ‘Tokyo Tapes’. Op zondag 19 augustus staat hij in Q-Factory.

Roth was zijn tijd ver vooruit door neo-klassieke elementen te gebruiken in de hardrock en is hét grote voorbeeld geweest voor legendarische gitaristen als Yngwie Malmsteen en Metallica’s Kirk Hammett.

Roth wilde zich eind jaren 70 niet conformeren aan het succes en de hierdoor opgelegde pop-sound van The Scorpions en verliet daarom de band om solo verder te gaan. Eerst onder de bandnaam Electric Sun maar vanaf de vroege jaren 90 onder zijn eigen naam. Recentelijk sloot Uli Jon Roth zich aan bij de befaamde G3 wereldtournee met Joe Satriani en John Petrucci. Op zondag 19 augustus duikt de snaren tovenaar echter weer terug naar de roots van zijn carrière en trakteert hij op een avond vol klassiekers van The Scorpions.

Uli John Roth in Q-Factory op 19 augustus om 20.30 uur.