Home Overzicht Umami Park: heerlijk festival bij Café de Tropen

Umami Park: heerlijk festival bij Café de Tropen

0

Umami is het Japanse woord voor heerlijkheid. Het is een van de vijf basissmaken. Umami is ook de naam van een festival in café de tropen en de daarbij horende prachtige binnentuin in het Oosterpark. Op zondag 9 juli kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops, art en crafts en bovenal van een gezellige zondag met familie en vrienden.

Bij café De Tropen spelen Oosterse smaken en geuren een grote rol. ‘Met de warme dagen in aantocht waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee’, zegt Claire van Campen, van Café de Tropen en KIT Hospitality. ‘Daar komt bij dat wij pal gelegen zijn naast het tweede city park met de mooiste kinderspeelvijver van Amsterdam en dat wij de buurtbewoners, ondernemers en de toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival. De ambitie is om dit op regelmatige basis te laten terugkeren.’

Leren en genieten
Umami Park wil de fascinerende wonderlijke wereld van het Oosten een podium geven; een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk. A deze ingrediënten bij elkaar moeten het Umami gevoel oproepen. Zo’n 30 ondernemers staan voor je klaar om je de lekkerste Asian snacks te laten proeven.Dumplings, loempia’s, kip spiesjes, pad Thai en noodle soup smaken er net zo lekker als in Azië. Naast heel veel eten en het drinken van Aziatische biertjes, is er meer te doen op Umami Park. Kom bijvoorbeeld tot rust in het park door het volgen van een yogales en te genieten van meditatiemuziek en wierook. Ook kun je boeken, meubels, kleding, sieraden, arts & crafts en allerlei andere items uit het Oosten shoppen.

Umami Park op 9 juli van 10.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen.

Info www.umami-park.com