Home Kort nieuws Vaccinatie 85-plussers begonnen

Vaccinatie 85-plussers begonnen

0

Vanaf deze week worden Amsterdamse 85-plussers in de RAI gevaccineerd. Zij ontvangen een uitnodiging per post en maken een afspraak via het landelijk telefoonnummer.

Mensen uit Oost van tussen de 85 en 90 jaar die niet mobiel genoeg zijn om naar de RAI te komen, worden door de huisarts gevaccineerd. De huisarts neemt persoonlijk contact op met mensen ouder dan 90. Na de 85-plussers zijn de leeftijdsgroepen boven de 60 jaar aan de beurt. Zij  ontvangen hierover bericht.

De vaccinatielocatie in de RAI is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Automobilisten kunnen voor de deur parkeren. Ook is de locatie goed toegankelijk voor eventuele rollators en rolstoelen. Ouderen kunnen ook een begeleider of mantelzorger meenemen naar de vaccinatieafspraak.

Nooit thuis vaccineren

Soms worden ouderen gebeld door mensen die zich voordoen als medewerkers van de GGD die een afspraak willen maken voor een vaccinatie aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis voor de vaccinatie. Huisartsen in de regio zijn op de hoogte gesteld om extra alert te zijn.

Bel voor meer informatie 0800 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur).

Check www.ggd.amsterdam.nl