Home Gezin Vakantieplezier aan het water, in het museum, op het dak en onder...

Vakantieplezier aan het water, in het museum, op het dak en onder de grond

0
Op vrijdag couscous in het Tropenmuseum.

Tijdens de vakantiemaanden hoef je niet ver weg om veel plezier met de kinderen te hebben. Op 1 augustus gaat TunFun weer open, Artis heeft de ZOOmeravonden, het Tropenmuseum, het Scheepvaartmuseum en Nemo organiseren vakantieactiviteiten. Maar er is nog veel meer te ontdekken in Oost. Een paar tips.

Tijdens de zomervakantie draait het in Het Scheepvaartmuseum om de walvis. Dagelijks worden er, zowel binnen als buiten aan de steiger, gratis activiteiten georganiseerd, waaronder een nieuw kleuterprogramma. Voor families is er de walvisexpeditie-rondleiding en zijn er buitenactiviteiten, zoals ‘uitbuiken met walvissen’ en ‘plasticvissen’. Ook ontvangt ieder kind vanaf 6 jaar een Walviswekenspeurtocht.

Plezier onder de grond in TunFun.

TunFun is een tijdje dicht geweest. Eind april moest het kinderspeelpaleis per direct de deuren sluiten vanwege brandgevaar en onveiligheid. TunFun kreeg een nieuwe eigenaar en de speeltoestellen zijn inmiddels grondig nagekeken, schoongemaakt en waar nodig is technisch onderhoud uitgevoerd. Ook investeerde de nieuwe eigenaar in veiligheid van de voormalig autotunnel en voetgangerspassage onder het Mr. Visserplein. Vanaf 1 augustus kunnen kinderen fun in de ’tunnel’ hebben.

Maak een feest van de zomervakantie in het Tropenmuseum want er is van alles te doen: elke vrijdag kun je in Tropenmuseum Junior couscous komen maken en eten, je kan je eigen piñata maken of knustel een squeezie van je aller dierbaarste ding. In Tropenmuseum Junior staat er elke dag een vliegtuig voor je klaar dat je meeneemt naar Marokko. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit vragen we een eigen bijdrage. Voor alle activiteiten geldt dat je in het bezit moet zijn van een museumentree ticket of een Museumkaart.

.

Op welke dingen zijn we echt stapelgek? Welke spullen hebben sentimentele waarde voor ons? Deze zomer hangt er een grote balonnenwolk, met de titel Wie Wat Wolk in de Lichthal van het Tropenmuseum. Aan de wolk hangen beschrijvingen van objecten die onze bezoekers aan het hart gaan. Wil jij ook iets toevoegen aan deze verzameling? Doe mee en squeez the cloud! Maak een squeezie en deel jouw verhaal over jouw liefste ding.

Jungle Amsterdam in de Tweede van Swindenstraat organiseert schoolvakantieactiviteiten. Voor 2,50 euro of 0,50 euro met een stadspas mag je meedoen. Maak op 27 juli je eigen sokpop van een gewone sok en speel je hele buurt plat met je eigen Stinksokkenpoppentheatervoorstelling.

Iedere ZOOmeravond in Artis is anders.

Leuk voor jong en oud, de ZOOmeravonden van Artis. In juli en augustus is Artis op zaterdag tot zonsondergang open. Met bijvoorbeeld op 11 augustus Poppenkast, de Artis-astronoom vertelt over de Perseïden meteorenzwerm en Kris Berry treedt op met een mix van soul, gospel, funk, reggae en singer-songwriterpop. Zo is er iedere zaterdagavond een andere mooie mix voor iedereen.

Nog nooit op het dak van Nemo geweest? Tot en met 2 september is het dakplein van Nemo Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. De buren van Nemo, het Conservatorium van Amsterdam, zorgen iedere donderdagavond voor live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over de stad in zomerse sferen.

De Machine in Nemo. Foto DigiDaan.

En als je toch bij Nemo bent, stap dan eens binnen n ontdek dat machines niet meer weg te denken zijn. Ze maken ons werk en leven makkelijker. Tot en met 2 september kun je in de Familiewerkplaats van Nemo zélf aan de slag met machines. Onderzoek hoe je met een machine iets zwaars lichter kunt maken, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met machines toffe tekeningen kunt maken.

Heb je tips voor een leuk vakantie-uitje in Oost? Mail de redactie

 

 

Vorig artikel‘De meermin en de courtisane’ van Imogen Hermes Gowar
Volgend artikelDominee IJburg bijna slachtoffer van bomaanslag