Home Shoppen Van alles te koop voor een prikkie in kringloopwinkel Jeruzalem

Van alles te koop voor een prikkie in kringloopwinkel Jeruzalem

0

Sinds enige maanden beschikt Jeruzalem over een kringloopwinkel, gevestigd in een grote ruimte aan het Robert Kochplantsoen 2 op de hoek met de Van ’t Hofflaan. Daar is een complex sociale huurwoningen voor senioren gerealiseerd met op de begane grond enkele sociale voorzieningen.

Door Danielle de Loches Rambonnet

Het bewuste hoekje is goed te zien vanaf het  Christiaan Huygensplein, aan de andere kant van de Middenweg, en kan dus meeprofiteren van het winkelpubliek aldaar. Er is van alles te krijgen: kleding, schoenen, sieraden, speelgoed, boeken, elektronica, meubelen, huishoudelijke artikelen, noem maar op. ’t Hartje is een pop-up winkel, dat wil zeggen dat de winkel tijdelijk is, in een ruimte die leegstond omdat er geen huurder te vinden was.

Tot eind september heeft de kringloopwinkel uitverkoop met 50% korting op alles!

Al met al een fijne plek om eens te gaan rondsnuffelen, temeer omdat er ook thee en koffie geschonken wordt. Maar ook voor een kapster en manicure/pedicure kunt u in ’t Hartje terecht. De kringloopwinkel maakt geen winst, maar investeert de opbrengst in sociale activiteiten, zoals de BuurtBBQ kort geleden.

Verspilling tegengaan
Tamara Hoovenstat, een jonge moeder uit Betondorp, had al de nodige ervaring met zelf opgezet vrijwilligerswerk, zoals feestjes voor kinderen en een high tea of soep voor buurtbewoners. Ook was ze de initiator achter de Facebookpagina ‘Betondorp en Park de Meer verkoopt, vraagt en geeft weg’, een slimme methode om binnen de buurt vraag en aanbod betaalbaar aan elkaar te koppelen en verspilling tegen te gaan. Met momenteel 495 leden is deze Facebookgroep een groot succes.

En nu is Tamara de kringloopwinkel ’t Hartje begonnen. De winkel is zondag, dinsdag en woensdag geopend, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er wordt samengewerkt met Dynamo, HVO, Querido en Philadelphia. Voor wie spullen wil doneren is ’t Hartje een goed doel. Neem in dat geval contact op met Tamara: [email protected] of via 06-83605030. En… de kringloopwinkel zoekt nog vrijwilligers!

Uitverkoop
Tamara en haar vrijwilligers roeien met de riemen die ze hebben. De ruimte is aantrekkelijk gemaakt, de locatie is prima en er wordt meer dan voldoende aan spullen binnengebracht. Maar er zijn ook moeilijke zaken. Natuurlijk is het beschikbare budget gering en zo zijn elektriciteit, water en gas nog niet aangesloten.

Gelukkig krijgt ’t Hartje ondersteuning van het naastgelegen servicepunt Jeruzalem van Dynamo. Zo kunnen er toch koffie en thee gemaakt worden voor de klanten van de winkel. En ook de eigenaar van het gebouw, Habion, steunt het project van de kringloopwinkel van ganser harte.

Facebook

Vorig artikelDuizenden mensen nemen kijkje in nieuwe AZC in Bijlmerbajes
Volgend artikelVlinders, bijen en mensen hebben het naar hun zin op Hortus najaarsmarkt