Home Sportgids Vecht- en verdedigingssport

Vecht- en verdedigingssport

0

 Een vechtsport kan worden beschouwd als de vorm van zelfverdedigingskunst (door insiders vaak ook met de Engelse term martial art aangeduid) waarin een sportief element een zeer belangrijke rol is gaan spelen, of, vanuit een ander perspectief gezien, een sport waarbij er een element van gevecht aanwezig is.

Het onderscheid tussen vechtsporten en zelfverdedigingskunsten is vaak vaag. Voor de meeste vechtsporten geldt dat ze ook vaak als zelfverdedigingskunsten worden beschreven en vice versa. De meeste vechtsporten zijn niet enkel nuttig voor de conditie van de mens, maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden.


Vereniging in de buurt

Karatevereniging SKCA
internet  www.skca.org/home

IJburg
Karateverenigin g SKCA is net over de fietsbrug op Steigereiland (IJburg) en goed te bereiken vanuit de Watergraafsmeer. Bij SKCA-IJburg trainen ruim 80 kids en tieners en zo’n 25 volwassenen (twintigers, dertigers, veertigers en hier en daar zelfs een fitte vijftiger!). Kom lekker trainen en ontdek de karateka in jezelf! De trainingen op IJburg zijn op woensdag en zaterdag.

…..

American Fitness
– karate
Internet  www.americanfitness.nl

Oosterparkbuurt
Blasiusstraat 144, 1091 CZ

…..
Kimekai Gym
– Kickboksen
Internet   www.kimekaigym.nl

IJburg
Ed Pelsterpark 8, 1087 EJ

…..
Kops
– Kickboksen
Internet  www.sportcentrumkops.nl

Weesperzijdestrook
Weesperzijde 115, 1091 EN