Home Lezen en schrijven Veel lezen, kijken en luisteren in de Kinderboekenweek

Veel lezen, kijken en luisteren in de Kinderboekenweek

0

Het is Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober op een heleboel plekken in Oost. Natuurlijk in de boekhandels, maar ook in de Oba en in House of Watt. En als je kinderboeken koopt krijg je gratis het Kinderboekenweekgeschenk.

Het Kinderboekenweekgeschenk is De eilandenruzie, geschreven door Jozua Douglas (onder andere bekend van De gruwelijke generaal) met tekeningen van Elly Hees. Je krijgt cadeau het bij alle boekhandels bij aanschaf van minimaal € 10,- aan kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is Kom erbij van Milja Praagman en kost € 6,95.

Muur vol kleuren
Bij Boekhandel van Pampus gaan kinderen samen met illustrator van kinderboeken Ben Westervoorde de hele muur vol kleuren. Dat wordt een echt feestje met limonade en lekkers op zondag 7 oktober om 15.00 uur. Het is gratis en reserveren is niet nodig.

Voorleesbioscoop
In Linnaeus Boekhandel leest actrice Roos Hoogland in de voorleesbibliotheek voor uit O, wat mooi is Panama van Janosch, een van de mooiste kinderboeken over vriendschap. Het is voor kinderen van 3 tot 6 jaar. We doen het licht uit zodat je goed van het beeld en geluid kunt genieten. Het begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Wij vragen een vriendenprijsje van € 2,50 per persoon. Reserveren [email protected] of 020-4687192.

Boekwinkel versieren
De Linnaeus Boekhandel gaat de winkel en de etalage versieren en daarbij is de hulp van kinderen uit de buurt nodig. Maak een foto, selfie of tekening (of anders…) van jezelf en je vriend of vriendin (kan ook een huisdier zijn!), zodat we daarmee de winkel en de etalage feestelijk kunnen aankleden. De drie mooiste, origineelste, gekste inzendingen worden beloond met een kinderboek. Breng je inzending langs in de winkel of stuur een e-mail met bijlage naar [email protected].

Kinderboekendag bij House of Watt
Op zondag 7 oktober organiseert House of Watt in samenwerking met Linnaeus Boekhandel de Kinderboekendag. Vanaf 10.00 uur kun je kinderboeken met elkaar ruilen en nieuwe kinderboeken kopen bij de stand van Linnaeus. Maar er zijn ook kinderfilms en de theatervoorstelling Een vriend van Niks van theatergroep Dons. Kinderboekenschrijvers komen voorlezen. En.. natuurlijk kun je ook lekker eten. House of Watt vind je in de James Wattstraat 73, in het witte gebouw van Hotel Casa. Check de Agenda

Kinderboekenweek in de Oba’s
Kinderen kunnen bij de Oba langskomen voor openingsfeestjes, een boekpresentatie en diverse theatervoorstellingen. Zo komt Sanne te Loo in Oba Oosterdok voorlezen uit haar bekroonde prentenboek Dit is voor jou en leest Lucas Keijning voor uit Meneer Snot in Oba Linnaeus.ter in de week is er jeugdtheater, zoals Spinder door verhalenverteller Peter Faber in Oba Oosterdok en Vogel & Schaap in de Oba’s IJburg, Javaplein en Oosterdok. Het is een verhaal over vriendschap, moed en dromen met Curt Fortin. Ook is er een presentatie van TROBI, het nieuwste boek van Brian Elstak en Esther Duysker. Het Muizenhuis komt tot leven in een voorstelling over de muizenvriendjes Sam en Julia.Het complete programma van de Kinderboekenweek in de Oba staat op oba.nl/kinderboekenweek.