Verdachte schietincident Krugerplein aangehouden

  0

  De politie heeft in de nacht van 24 op 25 december een 28-jarige man aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een schietincident aan het Krugerplein op 12 november 2018. Bij het schietincident raakte een man zwaargewond.

  De verdachte liep tegen de lamp toen hij in de nacht van 24 op 25 december een horecagelegenheid binnen wilde gaan met een dealers hoeveelheid verdovende middelen. De drugs werden door beveiligers van de horecagelegenheid in de zakken van de 28-jarige man aangetroffen, waarop hij werd overgedragen aan de politie.

  Op het politiebureau bleek dat de man gezocht werd door de recherche voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident op het Krugerplein. Het was rechercheurs, ondanks intensief onderzoek, eerder nog niet gelukt om de gezochte verdachte aan te houden. De man zit vast voor verhoor. Hij moet daarnaast ook nog ruim honderd dagen detentie uitzitten vanwege een andere zaak.

  Het rechercheonderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. Eerder werden ook al buurt- en passantenonderzoeken gedaan waarbij flyers werden verspreid. Uit diverse verklaringen kwam informatie naar voren die de recherche op het spoor zette van de inmiddels aangehouden verdachte. Welke rol de 28-jarige man exact heeft gespeeld wordt nader onderzocht. Ook naar een tweede verdachte die mogelijk betrokken is geweest bij de schietpartij, wordt nog gezocht.

  Het onderzoeksteam komt nog altijd graag in contact met mensen die meer weten over de achtergronden van het schietincident of die getuige zijn geweest en die nog niet met de recherche hebben gesproken. Heb je informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier.