Home Kunst Verhaal van het Białowieża Forest bij Bradwolff Projects

Verhaal van het Białowieża Forest bij Bradwolff Projects

0
Cry of an Echo, 2017 © Malgorzata Stankiewicz.

Een weekendtentoonstelling en de lancering van het fotoboek ‘Cry of echo’ van Malgorzata Stankiewicz is te beleven bij Bradwolff Projects. Het boek van de Pools-Zwitserse won vorig jaar de Unseen Dummy Award.

Het project vertelt het verhaal van Białowieża Forest, het laatst overgebleven oerbos in Polen. De kunstenaar verwerkt haar beelden door maskering, ongelijkmatige ontwikkeling, chemische verontreiniging en bleking en onderzoekt nieuwe bedreigingen voor het voortbestaan van het bos. Na een wijziging in de wetgeving is een intensieve houtkap mogelijk gemaakt.

Alleen voor dit evenement, zal kunstenaar Ola Lanko, die zich met haar nieuwe project Ludo & Hedo heeft gewaagd aan experimentele gerechten onder 0 graden. Zij zal een speciale ijssmaak ontwikkelen met medicinale kruiden die te vinden zijn in het Bialowieza National Park. Het publiek wordt uitgenodigd om de vergankelijkheid van de natuur te ervaren tijdens een gratis proeverij.

Deze avond zal worden voortgezet met een live 30 minuten durende performance van Dymph, die haar alternatieve album Blu zal introduceren.

Bradwolff Projects, Oetewalerstraat 73
2 augustus 2018, 19.00 tot 21.00 uur – introductie fotoboek en opening tentoonstelling
3 augustus – 5 augustus 2018, 13.00 tot 17.00 uur – tentoonstelling