Home Overzicht Verhalen van over de Stelling van Amsterdam gezocht

Verhalen van over de Stelling van Amsterdam gezocht

0

Het project Stellingverhalen verzamelt verhalen van personen die op of rond de forten van de Stelling van Amsterdam hebben gewoond en gewerkt. Herinneringen aan het Fort bij Pampus, het Muizenfort in Muiden, de Westbatterij (het torenfort), Vestingstad Muiden, de Batterij bij Diemerdam of vuurtoreneiland Durgerdam worden doorverteld tijdens verhalenbijeenkomsten en verwerkt in een boek.

Gezocht wordt naar verhalen van mensen die zelf of hun vader gelegerd zijn geweest op één van de forten, het fort hebben bewaakt tijdens de Koude Oorlog, in de fortwachterswoning hebben gewoond of de fortgracht hebben gebruikt om te zwemmen, vissen of te schaatsen. Ook gaat het om verhalen van de pioniers die de forten hebben herontdekt of hebben meegewerkt aan het schoonmaken en opruimen van de forten. De verhalen gaan ook over de huidige en eventueel nieuwe functies in de forten. Vrijwilligers, ondernemers en gebruikers zijn van harte welkom hun verhalen en herinneringen te delen.

Boek en film
De verhalen worden door Agnes de Boer verwerkt in een boek. Het boek bestaat naast anekdotes en informatie over de forten ook uit oude en nieuwe foto’s. Foto’s en ander beeldmateriaal over de forten kunnen ook bij het project ingebracht worden. Naast het boek werkt Agnes ook aan een bijbehorende film. Hiervoor werkt ze samen met cameraman Jort van der Maarel en acteur Henk Zwart die Cornelis Kraijenhoff speelt. Kraijenhoff gaf als eerste de aanzet voor de Stelling van Amsterdam.

Verhalenbijeenkomst
Woensdag 20 september is er een verhalenbijeenkomst in Muiden. Tijdens die bijeenkomst kunnen verhalen over Pampus, het Muizenfor je contact opnemen met Agnes de Boer: [email protected] of 06 2364 3295. Meer informatie is te vinden op www.stellingverhalen.nl of FB Stellingverhalen.

Vorig artikelBerlagebrug hoognodig toe aan groot onderhoud
Volgend artikelAlfawolvin onverwacht doodgegaan