Home Overzicht Verhalenvertellers van over de hele wereld komen naar de Oba

Verhalenvertellers van over de hele wereld komen naar de Oba

0

Van 1 t/m 5 november bruist het weer van de verhalen in Amsterdam. Het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam beleeft zijn tiende editie en strijkt neer in de OBA. In verschillende OBA-vestigingen en in de Centrale OBA komen storytellers de mooiste verhalen delen.

 

Het thema is dit jaar New Narratives, over bestaande en nieuwe verhalen van de verschillende culturen die samenkomen in Amsterdam. De combinatie volkse en persoonlijke verhalen maakt het programma gevarieerd en voor een breed publiek.

 

Wereldse verhalen

Een voorbeeld van een volksverhaal is de muziektheaterproductie Leo Africanus. Hij moest op tienjarige leeftijd vertrekken uit het Spaanse Granada en schreef zijn memoires terwijl hij nieuwe beschavingen ontdekte. Leo Africanus is op 4 november om 20:00 uur in het OBA Theater.

Een persoonlijk verhaal komt van Soufiane Moussouli met Marokkanen huilen niet. Het gaat over je thuis voelen. Ben je een Nederlander of een Marokkaan? Moussouli is op zondag 5 november om 15:00 uur te zien in het OBA Theater.

Het hele programma staat op oba.nl/storytellingfestival.