Home Kunst Verhalenvertellers van over de hele wereld komen naar Oost

Verhalenvertellers van over de hele wereld komen naar Oost

0

Het bruist het weer van de verhalen in Amsterdam. Het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam beleeft zijn tiende editie en strijkt neer op verschillende locaties in de stad en ook in Oost. Sorytellers komen de mooiste verhalen delen in de centrale bibliotheek, de Meevaart, Mezrab en het AZC in de Bijlmerbajes.

Het thema is dit jaar New Narratives, over bestaande en nieuwe verhalen van de verschillende culturen die samenkomen in Amsterdam. De combinatie volkse en persoonlijke verhalen maakt het programma gevarieerd en voor een breed publiek.

Wereldse verhalen
Een voorbeeld van een volksverhaal is de muziektheaterproductie Leo Africanus. Hij moest op tienjarige leeftijd vertrekken uit het Spaanse Granada en schreef zijn memoires terwijl hij nieuwe beschavingen ontdekte. Leo Africanus is op 4 november om 20:00 uur te zien in het Oba Theater. Begin volgend jaar komt Leo Africanus ook nog naar theater Oostblok.

AZC Bijlmerbajes
De voormalige Bijlmerbajes is een van de festivallocaties. Vijf theatermakers uit Damascus, Tripoli, Teheran, Kinshasa en Khartoem sluiten zich daar vier weken op in de voormalige Bijlmerbajes, samen met vijf Amsterdamse vakgenoten. Voordat het gebouw gesloopt wordt en het AZC aan de Wenckebachweg verdwijnt, delen de makers beelden, verhalen en muziek om uitdrukking te geven aan hun leven in de tussentijd. Gedurende het hele weekend zijn er voorstellingen.

Marokkanen huilen niet
Een persoonlijk verhaal komt van Soufiane Moussouli met Marokkanen huilen niet. Het gaat over je thuis voelen. Ben je een Nederlander of een Marokkaan? Moussouli is op zondag 5 november om 15:00 uur te zien in het Oba Theater.

Check www.storytellingfestival.nl

 

Vorig artikelPopronde maakt balans op en eindigt groots in Q-Factory
Volgend artikelExpositie over toekomstig Bajes Kwartier verlengd