Home Kunst Verkoopexpositie ‘Van Bank tot boven de bank’ bij SBK KNSM

Verkoopexpositie ‘Van Bank tot boven de bank’ bij SBK KNSM

0

De Rabobank gaat via de SBK kunstuitleen op de KNSM-laan kunst aanbieden. De Rabobank Amsterdam, die al sinds 1995 bouwt aan een toonaangevende kunstcollectie van moderne en hedendaagse kunstenaars, stelt vijftig kunstwerken beschikbaar voor het grotere publiek. Daaronder zeefdrukken van onder andere Corneille en Herman Brood en een doek van Selwyn Senatori.

Met zeer toegankelijke prijzen vanaf € 200,- is dit een mooie kans voor kunstliefhebbers om een uniek kunstwerk aan te schaffen. Vera Schoffelen, artistiek directeur van het SBK: ‘We zijn trots dat Rabobank Amsterdam SBK heeft benaderd om een deel van haar collectie te mogen aanbieden. Het past in de visie van de bank om kunst maximaal te willen ontsluiten voor het publiek en zo min mogelijk in opslag te hebben. SBK en Rabobank zijn blij dat sommige doeken straks weer bij een nieuwe eigenaar ‘boven de bank’ prijken. Zo onderschrijven wij de visie dat kunst voor een groot publiek toegankelijk moet zijn en blijven.’

De verkoopexpositie is van 3 tot en met 19 februari. Op vrijdag 3 februari is de feestelijke opening van 17.00 – 19.00 uur bij SBK KNSM.