Home Overzicht Verrast door Soep op de Stoep

Verrast door Soep op de Stoep

0

Op zaterdag 7 mei is Hella de Groot er weer met Soep op de Stoep. Begin april stond zij samen met buurtgenoot Daan op het pleintje op de hoek Pretoriusstraat en de Linnaeusstraat en deelde daar heerlijke linzensoep uit van buurtgenote Nagla. Gratis. ‘Dat waren mensen niet gewend’, vertelt Hella. ‘Er zat vast een addertje onder het gras, dachten zij. Ze waren verraste omdat het gratis was en sommigen vonden dat toch ook heel erg leuk. En er waren ook mensen die ons schuchter toeknikten en snel doorliepen.’

Hella de Groot wilde iets aardigs terug doen voor de buurt die aardig voor haar is. ‘En ook om op een leuke, gezonde manier in contact te komen met buurtgenoten die je al of nog niet kent.

Het voelde feestelijk om er te staan. We raakten aan de praat met een clubje wandelaars uit Hoofddorp die trek hadden in een voedzame hap. Met een ouder echtpaar (man: ‘Dit is toch wel vegetarisch hè?’). Dan waren er drie hippe boys uit Spanje en Duitsland die mij omhelsden toen ze de soep genuttigd hadden. En er waaiden ook goede bekenden aan waarvan ik niet wist dat ze elkaar kenden. Dus het was reünie en kennismaking in één.

Mijn favoriet was de tweejarige Jippe in het kinderzitje van zijn vader. Had aanvankelijk geen zin in het oranje linzengoedje – overigens zo glad als babypuree -, nam op aandringen van zijn jonge moeder toch wat hapjes en vroeg tenslotte om nog een portie. Inmiddels tekende zich boven zijn lippen een ferme oranje snor af. Ik voedde hier de mannen van de toekomst.

Op zaterdag 7 mei  is Hella de Groot er weer, om 12.00 uur en op zelfde plaats.

Vorig artikelToren
Volgend artikelMax Pam in Oba Live vanuit Oba Javaplein