Home Eten&Drinken Versgebakken wafels bij Brunchroom in de Czaar Peterstaat

Versgebakken wafels bij Brunchroom in de Czaar Peterstaat

0

Stel je voor: je hebt een goede baan, gaat regelmatig uit eten en toch bekruipt je het gevoel dat je iets mist. Het geeft niet de voldoening die je zoekt. Steven Jansen gaf na een reorganisatie zijn baan op en volgde zijn hart: hij begon Brunchroom, met versgebakken wafels als specialiteit. Hij werkt nu harder dan hij ooit gedaan heeft en verdient minder, maar, zo zegt hij: ‘Ik ben wel gelukkiger.’

Door Martien van Oorsouw | Beeld Odette Kleeblatt

Hij wil dingen maken die je nergens anders vindt. Zo serveert hij naast normale ook veganistische wafels en met allerlei verschillende toppings. Bij de opening presenteerde hij een smoothie van bieten, dadels, kokosmelk en pindakaas aan de gasten en voorbijgangers.

Hij kreeg goede reacties. Dat zegt iets over hem: elk seizoen wisselt het hele menu, en hij bouwt alles vers op from scratch. Smaken ontwikkelen is zijn passie. Hij is bezig zijn smoothie van boerenkool, pindakaas, peer en sojamelk te perfectioneren.

Ook in de relatie met zijn gasten wil hij vernieuwend zijn. In de korte tijd dat hij open is, heeft hij regelmatig klanten die terugkeren. Als je een naam op het bestelformulier ziet, krijg je toch een andere relatie met je gasten, veel persoonlijker dan ‘tafel 14.’

De zaak is bankonafhankelijk gefinancierd. ‘Deels heb ik mijn eigen geld erin gestoken, het andere deel is met crowdfunding bij elkaar gebracht. Voordeel is dat zij meteen als ambassadeur optreden.’

Dat de zaken goed gaan, blijkt uit de vraag die hij stelt: ‘Kun je vermelden dat ik personeel zoek?’ Bij deze.

Brunchroom, Czaar Peterstraat 74, [email protected]