Bij Het Scheepvaartmuseum staat in de kerstvakantie een knus programma voor jong en oud op de agenda. Het museum slaat de handen ineen met Cinekid, het filmfestival voor kinderen, en presenteert allerlei filmplezier. Teken je eigen mini-animatiefilm, maak een familieportret met een green screen en kom in de middag naar de pop-up bios met de prachtige film Lampje. De allerkleinsten gaan op avontuur met Duiker Doris in een magische onderwaterwereld.

Kom deze vakantie naar een nieuwe pop-up bioscoop in Het Scheepvaartmuseum voor een exclusieve vertoning van de film Lampje. Deze splinternieuwe familieserie voor kinderen vanaf 8 jaar is gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap: een sprookjesachtig verhaal over de dochter van een vuurtorenwachter die vrienden wordt met een jongen met een vissenstaart. Elke dag van 15.00 tot 16.30 uur zijn de eerste twee delen te zien – behalve op woensdag: dan is het gehele vierluik te zien van 13.00 tot 16.00 uur.

Exclusief: Lampje op het grote scherm

Naast de vertoning van Lampje zorgt het Scheepvaartmuseum samen met Cinekid voor nóg meer doe- en kijkplezier. Maak een tekening van jouw eigen verhaal op zee en breng dit vervolgens met een animatiewiel tot leven als mini-filmpje (dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur). Ook kunnen families samen voor een green screen een prachtig portret laten schieten, geheel in stijl van Het Scheepvaartmuseum (dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur). Of ga met de kijktocht zelf op zoek naar de vele portretten die in het museum te vinden zijn.

Voor de allerkleinsten

Ook families met kinderen van 2+ jaar zijn elke dag om 10.30 en 15.30 uur welkom in de nieuwe familietentoonstelling Duiker Doris een programma speciaal voor peuters. Schrijf je op de dag van bezoek in en ga in de tentoonstelling op avontuur met Doris. En ben je nog niet klaar met het verkennen van deze onderwaterwereld? Ga dan in het café aan de slag met een tekenplaat en teken en kleur bijzondere monsters uit het verhaal van Duiker Doris.

Bekijk hier het volledige vakantieprogramma. Het Scheepvaartmuseum is de hele kerstvakantie (24 december tot en met 8 januari) geopend, behalve op zondag 25 december (Eerste Kerstdag) en zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag).