Home Kort nieuws Vervuilende dieselpersonenauto’s niet meer binnen de ring

Vervuilende dieselpersonenauto’s niet meer binnen de ring

0

Vanaf 1 november veranderen de milieuzoneregels en is bijna het hele gebied binnen de Ring A10 een milieuzone waar dieselpersonenauto’s van emissieklasse 3 en lager niet meer mogen rijden. Ook voor vervuilende bedrijfsauto’s, autobussen, vrachtauto’s en taxi’s wordt het gebied uitgebreid tot binnen de Ring A10.

Alleen dieselvoertuigen met emissieklasse 4 en hoger hebben toegang tot de milieuzone. Als je wilt weten of jouw voertuig de milieuzone nog in mag, dan kun je de kentekencheck doen.

Van 1 november 2020 tot 1 maart 2021 krijg je de kans om te wennen aan de nieuwe regels en wordt er niet gehandhaafd. Je wordt in die periode bij een overtreding alleen gewaarschuwd met waarschuwingsbrieven. Vanaf maart 2021 ontvangt je een boete als je in overtreding bent.

Voor Amsterdamse dieselrijders die straks geen toegang meer hebben tot de milieuzone is er een sloopsubsidie beschikbaar. Voor Amsterdammers met een Stadspas met groene stip is er ook een subsidie die helpt bij de overstap naar vervangend schoner vervoer.

In een aantal uitzonderlijke gevallen kun je een ontheffing aanvragen om in de milieuzone te rijden. Informatie en voorwaarden over de ontheffingen vind je op amsterdam.nl/milieuzone.