Home Kunst Verzetsmuseum gaat mensen met visuele beperking museum laten voelen en horen

Verzetsmuseum gaat mensen met visuele beperking museum laten voelen en horen

0

Het Verzetsmuseum de RAAK Stimuleringsprijs van € 30.000 gewonnen. Met professionele apparatuur en begeleiding gaat het museum de collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking.

In 2022 zal het Verzetsmuseum het meest toegankelijke Nederlandse museum zijn voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Voor bezoekers met een visuele beperking komt er een route langs reliëfafbeeldingen en authentieke objecten die mogen worden aangeraakt, zoals een typemachine, knijpkat en drukplaten voor illegaal drukwerk.

Luisteren en aanraken
Met een speciale audiotour wordt verteld wat er te zien is. Een vloermarkering in reliëf leidt de bezoekers langs reliëfafbeeldingen, aanraak-objecten en audiofragmenten. Bezoekers met een visuele beperking kunnen het museum zelfstandig bezoeken en krijgen een volwaardige museale beleving.

Drie genomineerden
Een jury van mensen met een visuele beperking heeft het plan van het Verzetsmuseum genomineerd. Andere genomineerden waren het Museon in Den Haag en het Voerman Museum in Hattem. Het publiek kon de afgelopen vijf weken stemmen en bepaalde zo welk museum met welke prijs naar huis ging.

 

Vorig artikelBredere fietspaden na renovatie van Berlagebrug
Volgend artikelKinderen tekenen ‘vrienden’ bij de start Kinderboekenweek