Home Lezen en schrijven Vic van der Reijt interviewt Henk van Gelder over biografie Adèle Bloemendaal

Vic van der Reijt interviewt Henk van Gelder over biografie Adèle Bloemendaal

0

De langverwachte biografie over Adèle Bloemendaal wordt op dinsdag 16 januari ten doop wordt gehouden. Auteur Henk van Gelder zal geïnterviewd worden door Vic van der Reijt. Pantheon Boekhandel organiseert de avond samen Met Huis de Pinto .

Adele Bloemendaal (1933) was een meisje uit de Amsterdamse Jordaan dat niet wist wat ze wilde worden. Even speelde ze toneel, tot haar eerste man haar in 1954 opeens meenam naar Amerika. Drie jaar later kwam ze gescheiden terug. Ze hertrouwde met Donald Jones, een van de eerste zwarte artiesten in Nederland, speelde weer toneel, verscheen op televisie en zong carnavalsnummers en het repertoire van de beste tekstdichters. Adèle.

Uit het rijke leven van Adèle Bloemendaal laat een intrigerende vrouw, die tegelijk stout en stijlvol kon zijn, in al haar facetten zien. Met originele citaten uit de brieven die ze in de jaren vijftig uit Amerika naar huis stuurde. En met levendige herinneringen van vrienden, vriendinnen en vijanden, collegae en minnaars.

Huis de Pinto, Sint Antoniesbreestraat 69. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang € 6,00  Er is slechts een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden.