Home Overzicht Vier avonden kun je eten onder de sterrenhemel van Het Scheepvaartmuseum en...

Vier avonden kun je eten onder de sterrenhemel van Het Scheepvaartmuseum en meer

0

Tijdens het Amsterdam Light Festival opent het Scheepvaartmuseum van 21 t/m 24 december in de avonduren haar deuren. Onder de sterrenhemel op het Open Pleyn van het museum bevindt dan zich een 4-daags pop-up restaurant. Ook is er een bijzonder avondprogramma: bezoekers kunnen mee met een speciale lichtrondleiding of kunnen de net geopende virtual reality tijdreis Dare to Discover op het VOC-schip ‘Amsterdam’ beleven. Daarnaast is ook het museum gratis toegankelijk.

Het Scheepvaartmuseum is van 21 t/m 24 december van 18.00 tot 22.00 uur gratis toegankelijk. Alleen de Westvleugel is dan gesloten. Je kunt dan mee mee met een lichtrondleiding waarin een enthousiaste museumgids bezoekers in 30 minuten meeneemt naar verschillende tentoonstellingen. Zo zijn er verhalen over ‘natuurlijk licht’ op zee en het effect van licht en donker in de zeeschilderkunst en navigatie. De rondleiding kost je 2,50 euro. De hele avond zijn er live jazz-optredens door kleine ensembles van studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Eten onder de sterrenhemel
Bij pop-up restaurant ‘Onder de Sterrenhemel’ kun je aanschuiven aan lange tafels op het magische binnenplein. Verlicht door de bijna 1.000 lampjes in de glazen overkapping van het Open Pleyn, kunnen bezoekers genieten van een speciaal menu van chef-kok Ralph Dalhaus. Check het menu, de tijden en reserveren op Eventbrite.

Virtual Reality tijdreis
Op de vier avonden kun je ook een bezoek brengen aan de net gelanceerde Virtual Reality tijdreis Dare to Discover. De VR, te zien aan boord van het VOC-schip ‘Amsterdam’, voert je mee terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaart je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. Het reisje door de tijd kost je 2,50 euro.

Lichtkunstwerk Homeward Bound
Het lichtkunstwerk Homeward Bound, dat te zien is op het VOC-schip ‘Amsterdam’ bij Het Scheepvaartmuseum, is ontworpen door Victor Engbers. De installatie is geïnspireerd op een bijzonder natuurverschijnsel: Sint-Elmusvuur. Dit fenomeen is vernoemd naar de Erasmus van Formiae, de patroonheilige van zeelieden, en wordt vooral ’s nachts tijdens een storm of onweersbui waargenomen. Het verschijnsel deed zich vaak voor op puntige objecten zoals scheepsmasten. Mede daarom vormt (de replica van) het 18e -eeuwse VOC-schip ‘De Amsterdam’ de perfecte plek om de versie van Engbers Sint-Elmusvuur te laten zien.

Koek en zopie op Marineterrein
Op het vlakbij gelegen Marineterrein bevindt zich de land expositie van het Amsterdam Light Festival met verschillende lichtobjecten. Om op te warmen tussen de verschillende activiteiten verzorgt Het Scheepvaartmuseum koek en zopie.

Check www.hetscheepvaartmuseum.nl