Home Overzicht Vier fascinerende gitaarvirtuozen in Night of Gitars

Vier fascinerende gitaarvirtuozen in Night of Gitars

0
Antoine Boyer, een van de vier gitaristen van Night of gitars.

Night of Guitars brengt in oktober vier fascinerende gitaarvirtuozen naar Q-Factory. Het concept werd in 1995 in Californië bedacht door ‘guitar poet’ Brian Gore waarbij alles draait om akoestische gitaarmuziek van het hoogste niveau.

De gitaristen die in oktober het podium bestijgen hebben allen een totaal verschillende muzikale achtergrond, van gipsy naar jazz en van klassiek tot pop. Antoine Boyer, die reeds meerdere awards op zijn naam heeft staan, leerde gypsy jazz spelen van grootheden als Mandino Reinhardt en Francis Moerman. De Italiaan Luca Stricagnoli is bekend vanwege zijn unieke stijl en innovatieve techniek, wat hem meer dan 100 miljoen views op Youtube opleverde. De uit Istanbul afkomstige Cenk Erdogan is in eigen land inmiddels een grote naam. Hij speelt fretloos en componeerde soundtracks voor films, schreef de muziek voor theaterstukken en arrangeerde en dirigeerde een groot orkest voor de Turkse diva Sezen Aksu. Daarnaast komt de jonge flamenco gitarist Samuel ‘Samuelito’ Rouesnel, die al het podium deelde met Ibrahim Maalouf, naar Amsterdam. Naast solo-optredens worden ook stukken in duo en als kwartet gespeeld.

De eerste Europese tournee van het viertal werd zeer goed ontvangen, met elke avond een minuten durende staande ovatie. Brian Gore’s Night Of Guitars is een lust voor de akoestische gitaarliefhebber. Nu staan ze op zondag 28 oktober op het podium van Q-Factory. Het concert begint om 20.00 uur.