Home Groen Vlinders, bijen en mensen hebben het naar hun zin op Hortus najaarsmarkt

Vlinders, bijen en mensen hebben het naar hun zin op Hortus najaarsmarkt

0

Het zonnetje werkte er aan mee. Mensen maar ook vlinders en bijen hadden het naar hun zin op traditionele Najaarsmarkt van de Hortus. Tussen de eeuwenoude collectie lonkten vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals honing, fruitconfituren en chutney’s van wilde planten. Portabella heeft vele soorten paddenstoelen en zwammen en er was fruit te koop van de oogst van Historische Tuin Aalsmeer.

Beeld Odette Kleeblatt

En wat je in de Hortus kunt verwachten, de belangstelling voor bijzondere bollen, zaden en planten, aangeboden door plantenkwekers als De Keltenhof  of P.C. Nijssen was groot. Het zal ook aan het weer hebben gelegen dat het aantal mensen dat de Najaarsmarkt bezocht opnieuw groot was. En daar profiteerden ook nu weer de verschillende plantverenigingen van die aanwezig waren op een interessante informatiemarkt. Zo vertelden en adviseerden de Carnivora Werkgroep, Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging en de Pelargoniumvereniging belangstellenden over de planten waarvoor zij zich inzetten.

Vleesetende planten
In de prachtige historische tuin waren er verschillende rondleidingen en kinderen deden mee aan demonstraties vleesetende planten voeren. Kortom, het was een gezellig weekend voor jong en oud in de tuin en op het terras. En met het warme najaarsweer hadden de vlinders en bijen het daar ook nog naar hun zin.

Rijen voor de kassa van de Hortus. De belangstelling voor de Najaarsmarkt was opnieuw groot.