Home Kunst Voelt ‘Angsthaas’ zich thuis in Flevopark?

Voelt ‘Angsthaas’ zich thuis in Flevopark?

1

Het trekt de aandacht van bezoekers van het Flevopark, het ‘angstige konijn’, een nieuw kunstwerk geschonken door het Appelsap festival aan Oost. Veel mensen reageren enthousiast op dit door kunstenaar Piet Parra ontworpen reusachtig konijn dat angstig in elkaar gedoken zit. Of het er mag blijven is maar de vraag.

De gemeente gaf een tijdelijke vergunning af om het kunstwerk te plaatsen, maar maakte een voorbehoud. Er moet wel voldoende animo blijven voor dit beeld. De Stichting Vrienden van het Flevopark vindt het beeld niet passen in het park, de toekomst van het beeld is daarom nog onzeker.

Konijn werd haas
Het angstige konijn, dat inmiddels ‘angsthaas’ wordt genoemd, is gemaakt door kunstenaar Piet Parra. Hij maakte het voor het Appelsap festival van dit jaar en de organisatie schonk het beeld aan stadsdeel Oost. Volgens Parra gaat het om een zelfportret, maar is het daarnaast ook een beeld van mensen die klagen over festivals. Het reusachtig konijn is drie meter hoog en 400 kilo zwaar.

Drie maanden op proef
Het kunstwerk staat er in eerste instantie voor drie maanden. In die tijd kijkt het stadsdeel hoe de reacties van bezoekers van het park zijn. Reageert de meerderheid positief, dan blijft het beeld vijf jaar staan.

Moderne kunst in openbare ruimte
Appelsap organiseert jaarlijks een hiphopfestival in het Flevopark. De organisatoren van het festival vinden dat moderne kunst maar matig is vertegenwoordigd met kunstvoorwerpen in de openbare ruimte van Amsterdam. Een petitie voor plaatsing van een dergelijk kunstwerk leverde ruim 1.500 positieve berichten op. Samen met het Mondriaan Fonds en sponsor WeTransfer werd geld voor het kunstwerk bij elkaar gebracht.

1 REACTIE