Home Overzicht Voetbaltoernooi van Stek Oost en Spark Village

Voetbaltoernooi van Stek Oost en Spark Village

0
Team Stek Oost bestaat uit jongeren uit Eritrea, Nederland, Syrië en Turkije.

Sinds december vorig jaar heeft de Watergraafsmeer er 250 jonge bewoners bij. In de wooncomplexen Stek Oost bij Zeeburgia en Spark Village in het Science Park wonen vluchtelingen van 18 tot 28 jaar samen met Nederlandse jongeren. De vluchtelingen hebben allemaal een tijdelijke verblijfsstatus.

Dynamo organiseert sportactiviteiten waarin de nieuwe bewoners elkaar beter leren kennen, hun Nederlands oefenen én aan hun conditie werken. Onder andere de zaalvoetbalcompetitie loopt als een trein, waarbij het team van Stek Oost nog kans maakt op het kampioenschap.

In de zomermaanden (11 juni tot en met 13 augustus) organiseert Powerleague op de velden van Zeeburgia een wekelijks voetbaltoernooi. Teams van zeven personen voetballen tegen elkaar. Ook een team van Stek Oost en Spark Village doet mee. De Wedstrijden zijn op dinsdagavond. Voor de Powerleague kunnen teams zich nog aanmelden via powerleague.nl. Ook toeschouwers zijn welkom om de teams aan te moedigen bij de wedstrijden.

Behalve voetbal wordt er ook aan onder andere volleybal, kickboksen, wandelen en salsadansen gedaan. Iedereen die mee wil sporten of als vrijwilliger aan de slag wil bij deze activiteiten kan contact opnemen met Wouter Westenberg, 06 3366 1692.