Home Overzicht Volgend jaar urban sport zone op Zeeburgereiland

Volgend jaar urban sport zone op Zeeburgereiland

0

In het voorjaar van 2017 kunnen skaters, bmx’ers en andere urban sporters naar hartelust gebruik maken van de nieuwe urban sport zone van 3.100m² in de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland. De urban sport zone komt in een park te liggen met een totale oppervlakte van 11.700 m².

‘Het is belangrijk om naast sportverenigingen ook plekken in de openbare ruimte te hebben waar mensen worden uitgedaagd om meer te bewegen’, legt wethouder Sport en Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg uit. ‘We zien dat er steeds meer vraag is naar urban sports. Dankzij het actieprogramma ‘de bewegende stad’  kunnen Amsterdammers en bezoekers op skates, fietsen en boards in 2017 volop bewegen in de urban sport zone.’

Regiofunctie
Het park is niet alleen beschikbaar voor de bewoners van de Sportheldenbuurt en het Zeeburgereiland. Met een grootschalige skatevoorziening krijgt het park een functie voor skaters uit Amsterdam en de regio. Naast de urban sport zone komen er in de Sportheldenbuurt ook een sporthal, twee sportvelden, en routes en plekken in het park om te sporten. De middelbare scholen uit de buurt gaan hier ook sporten.

Ontwerp urban sportzone
Het ontwerp voor de urban sportzone is met verschillende partijen besproken. In workshops is met bewoners en ontwikkelaars gesproken over de wensen. De bewoners waren voor het overgrote deel positief en hebben gevraagd om de ruimte om de urban sport zone heen met groen en parkachtig in te richten. Daarnaast zijn er twee bijeenkomst met skaters georganiseerd. Zij hebben naar de inrichting van de urban sport zone gekeken en zien het ontwerp wel zitten.

Vorig artikelJamPot, al meer dan dertig keer swingende muziek en bijzondere acts
Volgend artikelGroen gezicht: Sonja Bhagwandin