Home Groen Volkstuinders Amstelglorie zorgen voor ‘Reuring in het Groen’

Volkstuinders Amstelglorie zorgen voor ‘Reuring in het Groen’

0

De plannen voor woningbouw op volkstuinenpark Amstelglorie worden steeds weer een beetje concreter. Met ‘Koers 2020-2025’ van de gemeente loopt het prachtige volkstuinenpark Amstelglorie gevaar te worden bebouwd. Daarom laten de tuinders op zaterdag 8 juli zien hoe mooi Amstelglorie is voor mens en dier. Ze willen alle Amsterdammers laten weten hoe leuk het park is en organiseren Reuring in het Groen, een cultureel festival.

Amstelglorie staat op 8 juli tussen 15.00 en 20.00 uur bol van de activiteiten. Er zijn zo’n zestig optredens, sommige in herhaling, een enkele één keer. Denk aan een voorleessessie bij het Wolkershuisje, in de voormalige volkstuin van Jan Wolkers, dat momenteel gereedgemaakt wordt als schrijvershuisje voor hedendaagse schrijvers. Nyk de Vries, die zijn roman Renger tot waanzinnig hoorspel vermaakte, een bigband, een countryzanger met The Stetsonettes als achtergrondkoor, op vogelgeluiden geïnspireerde muziek (zoals die van Tsjaikovsky) op blokfluit, Jiddische composities en stukken uit de Renaissance op cello en piano, een hilarisch cabaret, opera, een theatertour op het park met toneel op vijf locaties… Natuurlijk ook met een theetuin met hapjes en tisanes van eigen teelt.

Komt dat horen, komt dat zien, de toegang is gratis! De mini-optredens in het groen zijn intiem, akoestisch en ingetogen en beginnen stipt om 15.00 uur. Kom je rond 14.30 het park binnen, dan hoef je niets te missen! Iedereen is welkom, de toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage na afloop is zeer welkom.