Home Sportgids Volleybal

Volleybal

0

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams, die elk uit zes spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Wie het eerst een afgesproken aantal punten (meestal 25) heeft behaald wint de set. Wie het eerst een afgesproken aantal sets (meestal 3) heeft gewonnen wint de wedstrijd. In de loop der tijd zijn er naast het gewone volleybal, een aantal variaties ontstaan waaronder zitvolleybal, minivolleybal, beachvolleybal.

Nederlandse Volleybal Bond
Wattlaan 31, 4339 ML Nieuwegein, telefoon 030 751 3600 – internet www.volleybal.nl


Verenigingen in de buurt

…..
Volleybalcub Vrij Spel Amsterdam Oost
internet  vrijspel.wixsite.com

Speelt in de Wethouder Verheij Sporthal, Polderweg 300.

Volleybalclub Vrij Spel Amsterdam Oost is er voor iedereen die zelfstandig kan volleyballen en in een vrijblijvende sfeer wil volleyballen, voor elk niveau. Geen lidmaatschap of contributie maar per keer betalen, wanneer het jou uitkomt. Dit is een uitzonderlijke manier om met deze mooie sport in contact te komen.Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en eventueel mee te spelen,de eerste keer is gratis. Wil je alleen toernooien spelen? Dat kan natuurlijk ook. Er worden 8 toernooien gespeeld per seizoen.

Speelt in het Oosterpark.

Voor iedereen die zelfstandig volleybal kan spelen op zijn/haar niveau organiseert Volleybalclub Vrij Spel Amsterdam Oost parkvolleybal. Het maakt dus niet uit hoe goed je kunt volleyballen en hoeveel ervaring je hebt. Je kunt in een vrijblijvende sfeer meedoen in de zomerzon. Bij regen gaat het niet door, dus je hoeft niet te vrezen voor een nat pak.

Parkvolleybal vindt plaats in het Oosterpark iedere zondagmiddag van 16.30 uur tot 18.00 uur en vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur, tot eind augustus en in de zomervakantie ook op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, als het weer het toelaat die dag. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit maar het is wel leuk als je een keer trakteert, b.v. appeltaart, cake, koekjes, meloen, bananen, appels, drinken, enz….

…..
Netzo Amsterdam
internet  www.netzo-amsterdam.nl

Netzo Amsterdam heeft ook de thuisbasis in Oost. Deze homo- en lesbische volleybalvereniging heeft ongeveer 100 leden, traint in de Zeeburghal, en speelt wedstrijden in de Zeeburghal, Verheijhal en soms in andere sporthallen. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Je mag gratis 3x meetrainen om te kijken of het wat voor je is.

…..
Volleybalvereniging Albatros

internet  www.albatros-amsterdam.nl

Traint in de Wethouder Verheijhal, Polderweg

…..
US Volleybal Amsterdam

internet  www.usvolleybal.nl

Studentenvereniging. Traint in sporthal Wibaut, Van Musschenbroekstraat 38, 1091 DC.

…..
Volleyburg
Internet  www.volleyburg.nl

De trainingen vinden plaats in Sporthal IJburg. De wedstrijden in en rond Amsterdam. De thuishaven is daarbij de Wethouder Verheijhal.

…..
Volleybalvereniging Zeeslag
Internet

Traint in sporthal Zeeburg, Insulindeweg 1001

Vorig artikelLente in Oost: 130.000 bollen in 160 soorten bloeien in Artis
Volgend artikelOns ziekenhuis midden in de stad