Home Eten&Drinken Voor de beste gegrilde kip kun je gewoon in de buurt blijven…

Voor de beste gegrilde kip kun je gewoon in de buurt blijven…

0

In de zoektocht door Amsterdam naar de smakelijkste gerechten had Het Parool het nu gemunt op kip van ’t spit. Eerder was de hamburger onderwerp onderwerp van culinair onderzoek. Dylan van Eijkeren en zijn maatjes vonden de beste hamburgers in Oost, bij Het Pompstation en de Biertuin. Ook de beste kip komt uit Oost. Opnieuw staat de Biertuiin op een fraaie tweede plaats. Op nummer een staat Rijssel in de Marcusstraat.

Op vijftien adressen hadden de proevers de geroosterde of gegrilde kippetjes aan een culinair onderzoek onderworpen. Maar ook de sfeer en ambiance van de etablissementen tellen mee. De waardering in cijfers varieert van een zielige 5 voor een dure kip van € 24,- bij George WPA op de Willemsparkweg tot een 9+ voor Rijssel Rotisserie, Sterker nog de veel te zoute kip van George WPA wordt gewaardeerd met een 4,5. Dat zij toch nog met een 5 beloond worden licht aan de accommodatie die meetelt voor het eindcijfer. De kip van Rijssel is echt de top en wordt dan ook majestueus genoemd. Het bijgerecht drukt hier de 10 waarmee de kip wordt gewaardeerd. Dat betekent 9+ als eindcijfer. Dan maar zonder bijgerecht…

De Biertuin in de Linnaeusstraat had vanaf de opening over belangstelling al niet te klagen, na de hamburgertest van Het Parool was het al lastig om er een hapje te eten. Reserveren kun je er niet en dat betekent geduld en je verdiepen in de bierkaart. Zo’n tien bieren van de tap en dan nog een hele reeks op de fles. Maar het draait bij de test om de kip. Bij de Biertuin werd de halve boerderij-kip beoordeeld. Die wordt als sappig omschreven. Je krijgt ‘m met huisgemaakte appelmoes, Franse frietjes en salade. De appelmoes is geweldig en de patat prima en levert een 8,5 op en dat telt voor 20 procent mee aan het eindoordeel.

Als je in Oost woont, hoef je niet op stap te gaan voor een hamburger of een gegrilde kip. Zeker als je bedenkt dat je straffeloos langs kunt gaan bij Trouw in de Wibautstraat. Dit restaurant eindigde op een mooie vijfde plaats met een 8-. Naast opvallend veel groentegerechten serveren ze er Poussin van het spit, gemarineerd met ingemaakte citroen, verse kruiden en groene harissa voor € 13,50. En daar kun je reserveren.