Home Overzicht Vriendelijk feestje bij jubileum Flevopark

Vriendelijk feestje bij jubileum Flevopark

0

Het verschil met het Appelsap festival is groot. In alle rust vierden de Vrienden van het Flevopark het 85-jarig jubileum van het prachtige park. Geen oorverdovende muziek, maar koren uit de buurt die uit volle borst vrolijke liederen zongen. De vaak vaste bezoekers van het park droegen een steentje bij door mee te zingen in de canon van de wielewaal. Maar er was veel meer te beleven tijdens dit feestje in het park.

Rond de grote tent, het middelpunt van het feest, werd meer inhoud gegeven aan het jubileum. Zo waren de vogelvereniging, de buurtcamping en de stichting die zwemmen organiseert in het Flevoparkbad aanwezig met informatie. Het was ook het vertrekpunt van excursies onder leiding van stadsecologen en natuurverenigingen door het park. Bij distilleerderij Het Nieuwe Diep gaf Koor Sterck zondagmiddag voor heel veel mensen een optreden. Even verderop was het in de achtertuin van de stichting Het Park, van de leuke vissershuisjes aan het water, het hele weekend feest. En nog nooit gezien, in de grote vijver van het park peddelden kano’s in het rond.

Nadruk op natuur en cuiltuur
Kleinschalig van opzet, met de nadruk op natuur en cultuur. Dat was duidelijk de opzet van het verjaardagsfeestje. Je kreeg er antwoord op de vraag wat de natuur en cultuur waarden van het park zijn. De Vrienden van het Flevopark blijven zich sterk maken voor het prachtige park en zodat het park er over 15 jaar, tijdens het 100 jarig bestaan nog beter bijligt, voor nog meer mensen een rustplek is en haar ecologische waarde duurzaam is vergroot.

Meer zien van dit leuke feest, of nagenieten? Veel foto’s en filmpjes van het verjaardagfeest van het Flevopark zijn te zien op www.facebook.com

Tijdens het feest werd er ook gekanoot op het Nieuwe Diep en in de grote vijver.