Home Overzicht Vrienden Flevoparkbad willen geen overdekt zwembad

Vrienden Flevoparkbad willen geen overdekt zwembad

0
Foto Mari Soppola.

De gemeente wil een deel van de buitenbaden en ligweides van het populaire Flevoparkbad opofferen om er een binnenbad bouwen. Wat blijft er dan over van dit mooie en groene en immens populaire buitenbad, vragen de Vrienden van het Flevoparkbad zich af. Zij startten een petitie voor behoud van het Flevoparkbad als buitenbad.

Tijdens deze warme zomer, waar veel natuurwater te vervuild bleek om veilig in te zwemmen, werd nog eens extra duidelijk hoe belangrijk het is om een goed openluchtbad te hebben waar veel mensen verkoeling kunnen zoeken. Meer dan 100.000 mensen bezochten het Flevoparkbad in Oost. Het was daarmee waarschijnlijk het best bezochte buitenbad in Nederland. De Vereniging Flevoparkbad, opgericht voor en door liefhebbers van zwemmen in de buitenlucht zag een ongekende groei van het aantal leden.

Wensen van bezoekers Flevoparkbad
De Vrienden en de bezoekers van het buitenbad vragen de gemeente de plannen te heroverwegen en rekening te houden met wensen van de huidige bezoekers van het Flevoparkbad. Dat betekent dat huidige buitenbaden en ligweides worden behouden met het groen, de voorzieningen en het professioneel toezicht.

Overdekt bad in nieuwe wijk
De behoefte aan overdekt zwemwater is er. Dat ontkennen de indieners van de petitie niet. Zij adviseren de gemeente te onderzoeken waar in nieuwe stadswijken van Oost zoals IJburg en Zeeburgereiland kan worden voorzien in een overdekt zwembad.

Petitie
De Vrienden van het Flevoparkbad hebben nu met steun van de Vereniging Flevoparkbad een petitie gestart om de gemeente op andere gedachten te brengen. Zij roepen iedereen die ook graag in het Flevoparkbad komt op die te tekenen.

Teken petitie