Home Groen Vrienden van Park Darwin laten trots hun plantentuin zien

Vrienden van Park Darwin laten trots hun plantentuin zien

0

Het park van Darwin met zijn vaste plantentuin houdt open dag met rondleidingen en een puzzeltocht voor kinderen. Ook kun je kennismaken met de talloze vrijwilligers en andere buurtbewoners, die betrokken zijn bij de de tuin. Het is een pareltje, waar de buurt trots op is. Je vindt er meer dan 200 verschillende bloeiende vaste planten. Dus organiseert een open dag en nodigen iedereen uit om langs te komen op zondag 17 september tussen 12.00 en 16.00 uur.

Sinds mei dit jaar is de vereniging vrienden van park Darwin verantwoordelijk voor het beheer van de vaste plantentuin in het Darwinplantsoen. De vaste tuinman ging met pensioen ging en hij werd niet meer door de gemeente vervangen. Buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen en een vereniging opgericht. Tal van vrijwilligers onderhouden nu de tuin.

Oase van stilte en rust
Het Darwinplantsoen, met zijn vaste plantentuin is een ware oase van stilte en rust. Een fontein van bloemen in alle tinten trekt ook vlinders en libellen aan. Een plekje in Amsterdam, waar je de vogels nog hoort fluiten van plezier. Sinds mei van dit jaar heeft de vereniging Vrienden van Darwin het beheer van de bloementuin op zich genomen. Met behulp van vele vrijwilligers wordt de tuin nu onderhouden en onkruidvrij gehouden. Het is nu volop zomer en de bloementuin is op haar top. Vele kleurrijke bloemen staan te pronken en vragen om bewondering. De libellen en vlinders vliegen af en aan.

Het Darwinplantsoen is te vinden in de Watergraafsmeer . Het park ligt tussen de Maxwerllstraat en de Gooiseweg.