Home Overzicht Vrijwilligers laten het Flevoparkbad méér bruisen

Vrijwilligers laten het Flevoparkbad méér bruisen

0
De zon schijnt hier, maar ook bij regen en kou trekken leden hun baantjes ’s ochtends vroeg.

Wat voor moois heeft Oost waar de rest van Amsterdam niet aan kan tippen? Jawel, het Flevobad, het beste buitenbad van Amsterdam! En wat ook zo mooi is, vrijwilligers van de vereniging Flevoparkbad zorgen ervoor dat het bad 21 uur per week meer open is. Zodat buurtbewoners ’s ochtends in alle vroegte en ’s avonds baantjes kunnen trekken. Dit jaar al weer voor het vijfde seizoen op rij.

Tekst en foto Vereniging Flevoparkbad

De Vereniging Flevoparkbad is in 2014 opgericht door een groep liefhebbers van het prachtig gelegen openluchtzwembad aan de rand van het Flevopark. De gemeente had vraagtekens gezet bij het voortbestaan van het bad door dalende bezoekersaantallen. De liefhebbers besloten zelf de handen uit de mouwen te steken, richtten de Vereniging Flevoparkbad op, leidden buurtbewoners op tot bevoegd toezichthouder en EHBO’er en gingen van start. Zij wisten dat veel mensen graag baantjes trekken voor of na hun werk – ook bij regen en kou -, maar tot 2014 was het bad dan nog niet open of al weer gesloten.

De vereniging organiseert ook het populaire ontbijtzwemmen

Inmiddels is de Vereniging Flevoparkbad uitgegroeid tot een succesvol burgerinitiatief dat met zo’n 60 vrijwilligers Vroeg- en Laatzwemmen organiseert. Doordeweeks vanaf half 7 ’s ochtends en ’s avonds na de reguliere sluiting baantjes trekken in het 50-meterbad. Overdag tijdens de gewone openingstijden is het de gemeente die het bad runt.

Waterballen voor kinderen
Ook kunnen leden meedoen aan Swim4Fit, en op de zonneweide aan yoga en Tai Chi. Verder organiseert de vereniging het populaire ontbijtzwemmen en als primeur dit seizoen twee keer naaktzwemmen!

Voor kinderen zijn vorig jaar met financiële steun van Fonds voor Oost grote waterballen aangeschaft waarin kinderen vanaf een jaar of zes kunnen kruipen om zo over het water te rollen en te wandelen. De waterballen zullen vooral in de zomervakantie tijdens de reguliere uren overdag worden ingezet. Een team vrijwilligers van onze vereniging is verantwoordelijk voor het waterballenproject. We zoeken nog versterking voor het team om de waterballen vaker te kunnen laten rollen in het ondiepe bad. Opgeven kan via [email protected].

Het beste buitenbad 
Wat in 2014 als burgerinitiatief begon met als missie het Flevoparkbad meer te laten bruisen, is in enkele jaren uitgegroeid tot een groot succes. Het Flevoparkbad bruist weer volop, overigens mede dankzij het badpersoneel overdag en verschillende zwemverenigingen. Zo organiseert zwemvereniging Het Y de eerste week van juli de Zwem4daagse.

Geen wonder dat Het Parool het bad jaren achter elkaar uitriep tot beste buitenbad van Amsterdam. En de prestigieuze Franse krant Le Monde riep het Flevoparkbad zelfs uit tot één van de mooiste buitenbaden van de wereld!

Check www.verenigingflevoparkbad.nl.