Home Sport&Fit Vrijwilligers verkopen seizoenskaarten Flevoparkbad

Vrijwilligers verkopen seizoenskaarten Flevoparkbad

2

De voorverkoop van de seizoenskaarten van het Flevoparkbad is begonnen. Achter de kassa daarvoor zitten vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad. Voorheen deed de gemeente dat. De vereniging is heel actief in het zwembad.Zij zorgen ervoor dat buurtbewoners ’s ochtends vroeg vanaf half 7 en ’s avonds baantjes kunnen trekken in het 50-meterbad. Dus buiten de reguliere openingstijden. En ze organiseren activiteiten als Swim4Fit, kajakken in het ondiepe en freedive, zodat het beste buitenbad van Amsterdam nog meer bruist.

Met een seizoenskaart kun je het hele buitenzwemseizoen onbeperkt zwemmen. Volwassenen krijgen meer dan € 10,- korting als de kaart voor 30 april wordt aangeschaft. De seizoenskaart is simpel digitaal te bestellen via www.verenigingflevoparkbad.nl en daarna op verschillende data af te halen. Dit jaar verzorgen de vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad de voorverkoop.

Volwassenen krijgen meer dan € 10,- korting, want de seizoenskaart kost in de voorverkoop namelijk  70,- in plaats van € 80,70. Voor jeugd en senioren gelden nog lagere tarieven. Met een seizoenskaart mag de zwemmer ook nog eens twee keer iemand gratis meenemen naar Vroeg- en Laatzwemmen. De seizoenskaart geldt voor de reguliere openingstijden overdag én voor het Vroeg- en Laatzwemmen, dat wil zeggen banenzwemmen in het 50-meterbad. Voor Vroeg- en Laatzwemmen moeten zwemmers óók lid zijn van de Vereniging Flevoparkbad. Dat kost een tientje per jaar.

Bestellen van de seizoenskaart gaat simpel via www.verenigingflevoparkbad.nl. Daar is ook meer informatie beschikbaar.

2 REACTIES

  1. Vroeger hadden ze hier ook een buitenbad maar die is er nu niet meer. Er is wel een klein stukje van overgebleven maar de rest is we niet meer. Vroeger had het twee duikplanken een hoge en een lage en had het een kinderbuitenbad en een pierenbadje en het diepe. Verder was er ook een ligweide maar die is er nu nog en verder een 50 meter binnenbad en de deuren van het binnenbad waren in de zomer vroeger open maar die zijn nu dicht. In 2020 wordt het verplaatst naar de Sportlaan en gaat dit bad er af. Vroeger hadden ze van die houten badhokjes met een ijzeren slotje er op en was er ook een winkeltje waar je snoep en ijs kon kopen. Sommigen denken nog met heimwee terug aan dat buitenbad zoals het er vroeger was en hopen dat het terug komt. Er waren toen ook van die ijzeren kleding haakjes maar dat is nostalgie en sentiment. Er zijn nu glijbanen in plaats van duikplanken. Wij moeten dan naar een dorp of stad die wel een buitenbad heeft zoals Bakkeveen Appelscha Gorredijk. Sommigen die dat buitenbad nog kennen van vroeger hebben er wel leuke herinneringen aan.

  2. In Amsterdam zijn de zwembaden van vroeger nog in authentieke staat en dat is wel leuk dat mensen die daar van vroeger en van jongs af aan daar hebben gezwommen het nog in de zelfde staat terug vinden. Zien kinderen daar weer les geven en zwemmen. Vele generaties lang hebben daar gezwommen en dat brengt herinneringen en met zich mee met levendige verhalen over vroeger. Wat een nostalgie en een sentiment om dat weer eens te horen. Soms is een zwembad zelfs cultureel erfgoed geworden vanwege de karakteristieke elementen die het heeft en speciale bouw. . .