Home Overzicht Vrouwelijk toilet-expert Bettina Moellring over plassen binnen en buiten

Vrouwelijk toilet-expert Bettina Moellring over plassen binnen en buiten

0

Waarom wil het maar niet lukken het perfecte vrouwen urinoir te ontwerpen? Is het een kwestie van slecht design of moeten we het zoeken in de body-modifications? Op donderdag 30 juni onderzoekt Mediamatic’s Pis’talk vragen over gender-issues en het gevoel van privacy en schaamte tijdens het plassen in het openbaar.

Als speculatief designer zoekt Agi Haines tijdens de workshop naar manieren om het lichaam van de toekomst vorm te geven. Stel dat we het vrouwenlichaam zelf kunnen modificeren, welke aanpassingen zouden we dan doen? En waar zijn deze keuzes dan op gebaseerd. Een gevoel van schaamte of onze anatomie? Bettina Möllring vraagt zich af of er überhaupt behoefte is aan een urinoir voor vrouwen. Industrieel vormgever Bettina Möllring heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de vrouwelijke toiletgewoontes. Vanavond bespreekt ze hoe het vrouwelijk ondergoed en het design van het damestoilet in de loop der jaren veranderd zijn.

Als vervolg op de workshop kun je op 1 juni je samen met Bettina en Agi het urinoir als verlengstuk van jezelf, een prothese ontwerpen. Uitgangspunt van deze masterclass is de transformatie van het Dijkspark naar een plas-vriendelijke plek voor alle geslachten en (non)genders.

Meer informatie www.mediamatic.net/public-intimacy
Mediamatic’s Pis’talk op donderdag 30 juni, 20.30 uur | Ticket Student € 5,- / Voorverkoop € 7,50 / Deur € 10,-.

Vorig artikelJonge ooievaar Park Frankendael geringd, gewogen en gemeten
Volgend artikelDichters, muzikanten en performers welkom op Dichtersfestival Kattenburg