Home Overzicht VVGA heeft een zevende baan en kan nieuwe leden plaatsen

VVGA heeft een zevende baan en kan nieuwe leden plaatsen

0
Rob Schulze en Victor openen samen de zevende baan.

De tennissers van VVGA zijn blij, want hun park aan de Wembleylaan is uitgebreid van zes naar zeven gravelbanen. Op een veldje naast de ‘oude’ banen was ruimte voor deze extra baan. Het stadsdeel werkte mee aan de uitbreiding. Op 2 april knipten Rob Schulze (lid van VVGA sinds 1952) en zijn kleinzoon Victor van der Pols (7) het lint door en zetten de tennissers de eerste stappen op het nieuwe gravel.

Tekst en foto Anita van Stel

VVGA Tenniscoördinator Mark Stobbelaar legt uit waarom de uitbreiding niet alleen voor VVGA, maar ook voor een populair stadsdeel als Oost positief is: ‘Vorig jaar heeft een onderzoek naar de behoefte aan faciliteiten uitgewezen dat er veertig buitentennisbanen in Oost, Zuid en Zuidoost te kort zijn. Ik begrijp dat, want tennis is een mooi spelletje waaraan je tot op hoge leeftijd plezier kunt beleven. Wij hebben leden in alle leeftijdscategorieën, van vijf jaar tot boven de tachtig. Onze uitbreiding naar zeven banen is in het licht van de geschetste behoefte natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat, maar wij kunnen nu dus weer een aantal nieuwe leden plaatsen. Voor het eerst in jaren heeft VVGA geen wachtlijst meer.’

Stobbelaar raadt iedereen met belangstelling voor tennis aan een kijkje te komen nemen op Wembleylaan 5. ‘VVGA, dat is opgericht in 1913, heeft goede trainers, een heerlijk terras, en ook nog een voetbal- en bridgeafdeling. Het is altijd gezellig bij ons.’ Naast een gewoon lidmaatschap is ook een daglidmaatschap mogelijk en in de maanden juli en augustus een zomerlidmaatschap voor een gereduceerd tarief.

Check www.vvga.nl