Home Overzicht Waarin de Lidl groot kan zijn

Waarin de Lidl groot kan zijn

0

Verbijsterd stond ik voor mijn favoriete supermarkt, de Lidl aan de Soerabajastraat in de Indische Buurt. Wat was er aan de hand? De winkel was leeggehaald. ‘Is hij verhuisd?’ vroeg ik aan een voorbijganger. ‘Nee, hij wordt verbouwd’, was het antwoord. Een zucht ontsnapte me. Gelukkig. Slechts een verbouwing. Binnenkort zou de opening zijn.

Tekst Corrie Rikkers | IJopener

Niet lang daarna ging ik vroeg naar mijn geliefde winkel. Het was er erg druk: drommen mensen vulden de brede gangen. Voor de vakkenvullers was het niet aan te slepen. Vrouwen gaven de non-food artikelen aan elkaar door, vooral de bakvormen waren geliefd. Ik kwam er niet aan te pas. Al geniet ik erg van ‘Heel Holland Bakt’, ik voel geen aandrang om gelijk zelf te gaan bakken.

Ik kreeg wel een indruk van de geweldige winkel die de verbouwde Lidl geworden was: brede paden, een groot groenten- en fruitvak, verse broodjes en als vanouds vriendelijk personeel. Godzijdank niets van die rare nieuwigheden zoals zelf scannen, waarbij je er verloren bij loopt omdat er geen personeel meer is om iets aan te vragen. Zoiets had ik een paar maanden daarvoor meegemaakt in Londen. Een grote winkel van Marks & Spencer zonder personeel en met zwijgzame klanten die ik niet durfde aan te spreken. Dan kan je beter gelijk online bestellen.

Ik houd van boodschappen doen en ga naar diverse supermarkten voor de variatie. Maar de Lidl is mijn favoriet. Waarom? Ze hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding, lekker verse en veel biologische producten. In de feestweken zijn er de luxeproducten en knutselwerkjes, die ik altijd haal met als excuus mijn kleinkinderen. Ik snuffel ook altijd in de non-foodbakken. Maar wat de Lidl echt GREAT maakt zijn de thema-landenweken die geen andere supermarkt heeft. Ieder land heeft zo zijn specialiteiten en ik geniet daar enorm van. Zo haal ik in de Griekse week gekonfijte vruchten en Griekse olijfolie. In de Amerikaanse week bagels en maple syrup, in de Franse madeleine cakejes. Met als hoogtepunt de Italiaanse week: dan laad ik mijn winkelwagentje vol.

Gefeliciteerd met jullie prachtige winkel in de Indische Buurt, Lidl. Het nodigt uit om een kijkje te gaan nemen.