Home Eten&Drinken Walking dinner, deejays en multiculi food bij De Tropen

Walking dinner, deejays en multiculi food bij De Tropen

0
Agus Hermawan, de beste Indonesische chef van Nederland.

In het ietwat verscholen café en restaurant De Tropen start een serie multiculinaire events: My Kitchen is Your Kitchen. Met de bekende Indonesiche chef Agus Hermawan.

Vanaf zaterdag 3 maart wordt deze prachtige locatie in het Koninklijk Instituut voor de Tropen maandelijks omgetoverd tot een tropische comfort zone waar steeds de keuken van een land uit de Tropen centraal staat. Chef Hans Ribbens nodigt telkens een gerenommeerde collega uit met wie hij een bijzonder menu samenstelt.

Java, Bali en Sumatra
De eerste gast-chef is op 3 maart niemand minder dan Agus Hermawan. Zonder twijfel de beste Indonesische chef van Nederland. Hij is niet voor niets onder meer ‘Star Chef’ bij Garuda Indonesia en officieel ambassadeur voor de Indonesische keuken namens het Indonesische Ministerie van Toerisme. Hij is onder ‘foodies’ en liefhebbers van de Indonesische keuken een beroemdheid. Samen met Hans Ribbens stelt Hermawan een speciaal menu samen met gerechten uit Java, Bali en Sumatra.

Walking dinner met Deejays
‘My Kitchen is Your Kitchen’ staat voor een multiculinaire beleving in een relaxte en ongedwongen sfeer. Een walking dinner met geweldig eten in een exotische ambiance aan het Oosterpark in Amsterdam. Naast de twee chefs zijn deejays Leroy Rey (Wicked Jazz Sounds) en Mike Risk ‘in the house’. Verwacht een muzikale reis door de tijd met  ‘loungy’ funk, soul, jazz, afro, hiphop en boogie met een verrassende Indonesische twist.

Chef Hans Ribbens.

Je moet het even weten, De Tropen is gevestigd bij het Tropenmuseum en heeft een ingang in het Oosterpark en een aan de Mauritskade. Het dagelijks menu, samengesteld door Chef Hans Ribbens, is geïnspireerd op culturen en smaken van over de hele wereld. Het verandert continu op basis van de beschikbaarheid van lokale en verse ingrediënten. Maar op 3 maart stelt hij het menu samen met Agus Hermawan.

My Kitchen is Your Kitchen op zaterdag 3 maart, aanvang 18.30 uur. Zeven gangen walking dinner, inclusief welkomstcocktail 29,95 euro (excl servicekosten). Tickets

Check | www.amsterdamdetropen.nl |  020 568 2000