Home Overzicht Wanneer wordt gevaarlijk kruispunt bij Oostpoort verkeersvriendelijk?

Wanneer wordt gevaarlijk kruispunt bij Oostpoort verkeersvriendelijk?

1
Verkeersregelaars of andere veiligheidsmaatregelenontbraken tijdens de opruimwerkzaamheden.

Het werk op de Polderweg langs het spoor zit erop. Een grote grijper ruimt de laatste restanten die horen bij de werkzaamheden op. De tijdelijke werkbrug is weg en ook de verkeersregelaars die jarenlang bij de brug hebben gestaan zijn verdwenen. Grote vraag is nu: wanneer wordt het gevaarlijke kruispunt verkeersvriendelijk gemaakt?

Foto Corrie Groen

Het fietspad bij de brug, die de Polderweg en de Archimedesweg verbindt, was tijdens de werkzaamheden zo gevaarlijk dat verkeersregelaars nodig waren om een veilige oversteek over de brug mogelijk te maken.

Verbazingwekkend is dat tijdens de opruimwerkzaamheden gevaarlijke situaties zijn ontstaan en er geen extra toezicht aanwezig was. Een grote grijper en een sjofel scharrelden rond het fietspad. Jaren hebben daar verkeersregelaars gestaan en nu ze hard nodig waren zijn ze er niet.

De gevaarlijke verkeerssituatie blijft ongewijzigd. Auto’s passeren het – zeker in de spits – zeer drukke fietspad, fietsers en scooters komen van zes kanten. Allemaal weten ze niet waar ze kijken moeten. En ook voetgangers proberen de oversteek naar Oostpoort veilig te volbrengen.

Het is onduidelijk wanneer er een oplossing komt voor de onveilige verkeerssituatie die blijft bestaan. Er zijn plannen voor een autoluwe Linnaeuskade, een dijkverhoging van de wallenkant van de Linnaeuskade en de openbare ruimte van Middenmeer Noord gaat op de schop. Maar het kan nog een tijdje duren voor dat werk wordt uitgevoerd. En het is nog maar de vraag of dit gevaarlijke kruispunt binnen die plannen valt.

 

Vorig artikelChaotische avond rond Oosterspoorplein
Volgend artikelOverbodige waterkering bij Valentijnkade verwijderd

1 REACTIE