Home Kort nieuws Wapens inleveren bij de politie zonder straf

Wapens inleveren bij de politie zonder straf

0

Ben je in het bezit van een wapen dan kun je dit tot en met 6 november zonder straf inleveren. Dat kan op die dagen steeds tot 18.00 uur bij politiebureau in de Balistraat. Daarnaast kunnen jongeren in deze week trainingen volgen of samen met een coach in gesprek gaan over een betere toekomst.

De stad wordt met enige regelmaat opgeschrikt door geweldsincidenten met wapens, waarbij steeds vaker jongeren betrokken zijn. De impact en de gevolgen van wapenincidenten zijn enorm: zowel voor de slachtoffers en hun omgeving, als voor de daders. De incidenten maken duidelijk dat het noodzakelijk is door te gaan met een aanpak die repressief is. Onderdeel van de aanpak is de campagne ‘Amsterdam Ontwapent’ waar Amsterdammers zich, samen met de gemeente, Openbaar Ministerie en de politie, inzetten voor een veiligere stad.

De inleveractie geldt voor alle wapens, ook antieke wapens en verzamelingen. Een deel van de wapens kan worden ingeleverd. Vanwege de veiligheid worden onder andere pistolen, geweren en handgranaten opgehaald door de politie. Bij alle vuurwapens zal onderzoek worden gedaan om vast te stellen of het wapen is gebruikt bij strafbare feiten.