Home Kunst Wat is de impact van livemuziek op onze levens en steden?

Wat is de impact van livemuziek op onze levens en steden?

0

Popmuziekconcerten kunnen een grote indruk maken op mensen. Maar wat weten we vanuit wetenschappelijk onderzoek over de invloed van livemuziek? Tijdens de Wetenschap in de Wijk lezing vertelt Arno van der Hoeven van de Erasmus Universiteit over trends in de livemuzieksector en de sociaal-culturele en economische waarde van livemuziek.

De presentatie van Arno van der Hoeven sluit aan bij het POPLIVE-project dat hij samen met collega’s van de Erasmus Universiteit uitvoert. Dit project heeft als uitgangspunt dat live popmuziek voor muzikanten en de muziekindustrie de belangrijkste inkomstenbron is geworden, nu digitale muziek overal voorhanden is. Ook voor steden is een bloeiend podium- en festivalcircuit essentieel. Dit project onderzoekt de bijdrage van live muziek aan de carrières van popmuzikanten, de positie van muziekpodia en festivals en de lokale samenleving.

Wetenschap in de Wijk lezing op 20 maart om 19.30 in de Meevaart, Balistraat 41a. De entree is gratis en er is een klein hapje.

Vorig artikelGriekenland proeven op het eerste Griekse food festival
Volgend artikelSterrenchef Alexandre Gauthier komt naar Lloyd Hotel met experimenteel diner