Home Wonen Wat tien jaar organizing mij heeft gebracht

Wat tien jaar organizing mij heeft gebracht

0

Deze maand bestaat mijn bedrijf tien jaar. Een decennium ben ik al bezig anderen te helpen met opruimen, ordenen, structureren en plannen. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo hielp ik heel wat mensen met het opruimen van hun huis en administratie. In de beginjaren stond ik regelmatig met ‘mijn poten in de klei’ en sjouwde met dozen en andere spullen. Dit is geleidelijk aan minder geworden. Van hands-on-hulpverlener ben ik nu veel meer naar opruimcoach opgeschoven. Wie had dat in 2006 kunnen denken? Ik in elk geval niet.

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Dat ik nu veel meer coach heeft natuurlijk te maken met mijn opruimvisie dat er altijd een oorzaak is aan te wijzen voor de chaos. Belangrijker dan iets aan de chaos te doen, is het vinden van de achterliggende oorzaak. Weet je daar meer over, dan kun je veel beter oplossingen aandragen en blijvend resultaat boeken. Deze visie heb ik in mijn eerste boek Wat een bende! wereldkundig gemaakt en dat heeft mij een nieuwe groep klanten opgeleverd. Mannen en vrouwen die ik telefonisch adviseer, want als we samen de oorzaak hebben achterhaald kunnen ze makkelijk zelf orde in hun chaos aanbrengen. Daar hoef ik fysiek niet voor aanwezig te zijn in hun huis.

De rommel is dus een symptoom. Pak de oorzaak aan en de symptomen verdwijnen, worden minder of wekken veel minder irritatie op. Dit op afstand coachen heeft mooie dingen opgeleverd. Ik adviseer heel wat ondernemers die niet alleen thuis chaos tegenkomen maar ook in hun bedrijf. Hoe leuk is het om met enthousiaste eenpitters te praten over hun bedrijfsplannen en hoe ze die concreet kunnen gaan uitvoeren? Ik vind het een van de leukste dingen van mijn vak. Op deze manier kan ik mijn kennis delen en resultaat zien als de zaken bij mijn klanten beter gaan.

Door al dit coachen is ook mijn derde boek Opgebrand en uitgeblust ontstaan. Voordien vermeldde ik niet op mijn website dat ik burn-out geweest ben, maar in verschillende gesprekken met klanten bleek duidelijk dat mijn herstel en moeilijke momenten hun veel kon leren. Ze waren erg geïnteresseerd in mijn verhaal. Zo werd ik ongemerkt toch ervaringsdeskundige. Hierover schrijven en goed advies kunnen geven aan mensen die dat nodig hebben, heeft me in de afgelopen jaren veel gebracht.

Drie boeken schrijven staat zeker niet los van deze column. Inmiddels verschijnt sinds 2012 maandelijks deze column en dat is een goede schrijfoefening. Neem van mij aan; hoe vaker je iets doet, hoe beter je erin wordt. Dat geldt net zo goed voor schrijven als voor opruimen!

Lieve lezers, bedankt. Ik ga mijn best doen om nog minstens tien jaar De Opruimspecialist voort te zetten en maandelijks mijn mening, ideeën en tips met jullie te delen.

Fijne zomer!

Tip

Hoe houd je het tien jaar vol? Stap voor stap, met op zijn tijd rustmomenten en ontspanning.